Καθοδόν η Μετατροπή Βιολογικών, πιθανώς η τελευταία χρονιά για αιτήσεις Διατήρησης μέσω των eco-schemes

BIOLOGIKA
- Διαφήμιση -

Καθοδόν η Μετατροπή Βιολογικών, πιθανώς η τελευταία χρονιά για αιτήσεις Διατήρησης μέσω των eco-schemes

Σε µία από τις πιο κοµβικές επιδοτήσεις της προγραµµατικής περιόδου που διανύουµε έχει εξελιχθεί η επιδότηση στη Βιολογική Γεωργία µε τη ∆ιατήρηση να απορροφά πλέον το 10% των άµεσων ενισχύσεων και τη Μετατροπή να προσφέρει την υψηλότερη στρεµµατική ενίσχυση σε σχέση µε οποιαδήποτε άλλο Μέτρο του ΠΑΑ.

Η επιλογή της ∆ιατήρησης των Βιολογικών στα eco-schemes φέτος θα συνεχίσει να είναι από πλευράς στρεµµατικής ενίσχυσης, η πιο συµφέρουσα επιλογή από τον κατάλογο των δράσεων. Ακόµα και µε µέση µείωση 40% στο πριµ, όπως αυτό πληρώθηκε, µοιράζει ποσά που στο παρελθόν για να τα λάβει κάποιος από το πρασίνισµα έπρεπε να δηλώνει δικαιώµατα αξίας έως και 160 ευρώ το στρέµµα (π.χ βιολογική σταφύλι).

- Διαφήμιση -

Στην ελιά πάντως οι παραγωγοί εµφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστηµένοι µε τα 30 ευρώ το στρέµµα που πήραν, ποσό ιδιαίτερα χαµηλό. Αντίθετα στην αιγοπροβατοτροφία τα 19 ευρώ το στρέµµα δεν ήταν πολύ µακριά από τα προσδοκώµενα 24 ευρώ που είχαν λαµβάνειν. Το ζήτηµα βέβαια είναι να αποκλειστούν αυτή τη φορά όλες οι περιπτώσεις που δεν είναι πράγµατι βιολογικές παραγωγές (ενδεικτικά δηλώθηκαν 600.000 στρέµµατα βιολογικά βαµβάκι), µέσω των ελέγχων αλλά και των πιστοποιητικών. Σε αυτά τα πλαίσια αναµένεται νέα εγκύκλιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις που θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.