Με παλιό πρασίνισμα θα μοιάζουν το 2025 τα eco-schemes, φέτος το ίδιο.

eco-schemes
- Διαφήμιση -

Με παλιό πρασίνισμα θα μοιάζουν το 2025 τα eco-schemes, φέτος το ίδιο.

Η επιστροφή στο µοντέλο του πρασινίσµατος από το 2025, δηλαδή στις απλές δράσεις και τη θέσπιση τριών ενιαίων πριµ ανά περιφέρεια ενίσχυσης, είναι ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι των αρµοδίων αρχών, στα πλαίσια της συνολικής αναθεώρησης πλαισίου των eco-schemes.

Με παλιό πρασίνισμα θα μοιάζουν το 2025 τα eco-schemes, ακόμα φέτος μένουν το ίδιο αλλά για πιο αυστηρά

- Διαφήμιση -

Ένα τέτοιο µοντέλο είναι το ιρλανδικό, το οποίο έχει υιοθετήσει η χώρα µε επιτυχία. Η Ιρλανδία συγκεκριµένα έχει ορίσει πέντε συµβατικές ∆ράσεις και τρεις «βελτιωµένες» ∆ράσεις. Οι αγρότες επιλέγουν ή δύο συµβατικές ή µία βελτιωµένη ∆ράση για να ακολουθήσουν. Όλοι οι αγρότες ανεξάρτητα από το τι επέλεξαν λαµβάνουν πριµ ίσο µε 6-6,5 ευρώ το στρέµµα χωρίς αστερίσκους. Μέσα σε αυτές τις δράσεις υπάρχουν πολύ απλές επιλογές όπως η διατήρηση των βοσκοτοπικών εκτάσεων, η συγκαλλιέργεια, οι αναβαθµίδες, η αγρανάπαυση κ.ο.κ.

Ένα τέτοιο µοντέλο µε µείωση των δράσεων και διαχωρισµό τους ανά αγρονοµική περιφέρεια µε το δικό της µπάτζετ η καθεµία είναι µία λύση που θα παρείχε σιγουριά ως προς το πριµ που θα λαµβάνουν οι δικαιούχοι.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.