Πώς λειτουργεί το Iris, σύστημα μεταφοράς χρημάτων από το κινητό

Iris
- Διαφήμιση -

Πώς λειτουργεί το Iris, σύστημα μεταφοράς χρημάτων από το κινητό

Πώς λειτουργεί το σύστημα Iris, που επιτρέπει τη διατραπεζική μεταφορά χρημάτων ακόμα και μόνο με τη χρήση του αριθμού κινητού τηλεφώνου του αποδέκτη, είναι εύκολο να μάθουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικές εφαρμογές στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η υπηρεσία Iris λειτουργεί μέσω των κινητών τηλεφώνων, επιτρέπει στους χρήστες την άμεση μεταφορά χρημάτων χωρίς χρεώσεις, για ποσά έως 500 ευρώ καθημερινά. Για να μεταφέρει κάποιος χρήματα μέσω Iris αρκεί να έχει στο κινητό του το app της τράπεζας που θα επιλέξει, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη – αρκεί να έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Iris στο mobile banking της τράπεζάς του. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ΑΦΜ της εκάστοτε επιχείρησης, καθώς για τη λειτουργία της υπηρεσίας χρησιμοποιείται η υποδομή TIPS.

- Διαφήμιση -

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων άμεσα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500€, ενώ η υπηρεσία Iris είναι διαθέσιμη προσφέρεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και και της Viva.

Η ενεργοποίηση του συστήματος IRIS είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο χρήστης, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε κατάστημα.

Πώς ενεργοποιείται το Iris
Η ενεργοποίηση του IRIS Payments γίνεται μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ο χρήστης. Στην πλειονότητα των apps, αυτή η δυνατότητα γίνεται μέσα από την επιλογή «Ρυθμίσεις» και το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη είναι να επιλέξει τον συνδεδεμένο με το IRIS λογαριασμό του.

Πώς χρησιμοποιώ το Iris για να στείλω χρήματα σε έναν φίλο
Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος θέλει να κάνει συναλλαγή μέσω Iris, αρκεί να επιλέξει αυτή την επιλογή, μετά το «μεταφορά χρημάτων». Στη συνέχεια, επιλέγει είτε από τον τηλεφωνικό κατάλογο του τηλεφώνου του, είτε πληκτρολογώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, είτε το ΑΦΜ του προσώπου ή της επιχείρησης που επιλέγει, μπορεί να μεταφέρει έως 500€ την ημέρα.

Υποχρεωμένες να δέχονται πληρωμή μέσω Iris είναι και οι επιχειρήσεις, εφόσον ο πελάτης το επιθυμεί.
Ουσιαστικά, το Iris δίνει τη δυνατότητα στον πληρωτή να πραγματοποιεί τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού, χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται. Στην υπηρεσία υποστηρίζονται τα internet banking της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των χρηστών internet banking της Ελλάδας.

Η διαδικασία για την πληρωμή μέσω IRIS payments γίνεται ως εξής:

Επιλέγει την υπηρεσία IRIS payments ως τρόπο πληρωμής, μέσα από το διαδικτυακό χώρο του εμπόρου.

Επιλέγει «Δημιουργία QR Code» για να σκανάρει το QR από το mobile banking τους ή επιλέγει την τράπεζά του και αυτόματα θα μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας.

Εισέρχεται στο περιβάλλον της τράπεζάς του και μετά την ασφαλή σύνδεσή του ενημερώνετε με τις λεπτομέρειες της πληρωμής.

Δίνοντας την έγκριση του πραγματοποιεί την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ολοκληρώνει την πληρωμή.

Αυτόματη επιστροφή του πελάτη στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της επιχείρησης, όπου εμφανίζεται και το μήνυμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.