Διπλό πριμ για τις ίδιες δεσμεύσεις παίρνουν οι δικαιούχοι Κομφούζιου του ΠΑΑ συγκριτικά με τα Οικολογικά Σχήματα.

PRIM
- Διαφήμιση -

Διπλό πριμ για τις ίδιες δεσμεύσεις παίρνουν οι δικαιούχοι Κομφούζιου του ΠΑΑ συγκριτικά με τα Οικολογικά Σχήματα.

Θέµα ισονοµίας µεταξύ δικαιούχων αγροτών που ενώ διατηρούν τις ίδιες δεσµεύσεις αµείβονται µε διαφορετικά πριµ, τίθεται από τη διατήρηση της ∆ράσης Κοµφούζιο για τους παλιούς δικαιούχους στα eco-schemes. Για παράδειγµα, ένας δικαιούχος της 3ης πρόσκλησης που διατηρεί δεσµεύσεις έως το 2025 πληρώνεται για το ροδάκινο 45,4 ευρώ το στρέµµα, ενώ στα eco-schemes, οι αγρότες που είχαν ενταχθεί σε περασµένες προσκλήσεις και έλειξαν πέρσι οι δεσµεύσεις τους πληρώθηκαν 35,3 ευρώ το στρέµµα.

Αντίστοιχα, στη νέα πρόσκληση που ετοιµάζεται µέσω ΠΑΑ που θα µπορούν να ενταχθούν µόνο αγροτεµάχια που δεν είχαν λάβει επιδότηση στο παρελθόν από το Κοµφούζιο, στα µηλοειδή το πριµ ορίζεται στα 113,7 ευρώ το στρέµµα ενώ τα eco-scheme πλήρωσαν ακριβώς για την ίδια δέσµευση 68,5 ευρώ το στρέµµα. Είναι φανερό λοιπόν ότι εδώ τίθεται θέµα ανισότητας στις επιδοτήσεις για τις ίδιες δεσµεύσεις, κάτι που ισχύει και στα Βιολογικά. Ως εκ τούτου, οι αρµόδιες αρχές καλούνται είτε:

- Διαφήμιση -

  • να µεταφέρουν τελικά το Κοµφούζιο και για τους παλιούς στον Β’ Πυλώνα και να εκδώσουν αποκλειστικά πρόσκληση για αυτούς, ή,
  • να δώσουν το δικαίωµα στους παλιούς να µπουν στην πρόσκληση που ετοιµάζουν για τον ερχόµενο µήνα, ή,
  • να αυξήσουν το πριµ του Κοµφούζιο στα eco-schemes για το 2024 και να το διατηρούν όµως ατόφιο όταν έρχεται η ώρα της πληρωµής, κάτι που όµως δεν έκαναν για τις δηλώσεις του 2023.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.