Ηλ. Λιβανός, Ευρωπαϊκό κέντρο CEDEFOP: «Η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα εξαρτάται από την εξέλιξη των δεξιοτήτων»

dexiotites
- Διαφήμιση -

Ηλ. Λιβανός, Ευρωπαϊκό κέντρο CEDEFOP: «Η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα εξαρτάται από την εξέλιξη των δεξιοτήτων»

«Κλειδί» η επιχειρηματικότητα και το μάρκετινγκ για την προσαρμογή στις νέες ανάγκες του κλάδου

- Διαφήμιση -

Το 2023 είχε καθοριστεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, με σκοπό να δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, και στηρίζοντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα. Φτάνοντας στο τέλος του, ειδικοί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ETF) συγκεντρώθηκαν για να σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και τον τρόπο που επηρεάζει τους οικονομικούς τομείς εργασίας.

Υπό το πρίσμα της μετάβασης αυτής και της απαίτησης νέων δεξιοτήτων για την επίτευξη της βιωσιμότητας, ο Ηλίας Λιβανός, εμπειρογνώμων ευρωπαϊκού κέντρου CEDEFOP και ειδικός σε θέματα δεξιοτήτων και αγοράς εργασίας, καταγράφει στην «ΥΧ» την εξέλιξη των δεξιοτήτων που απαιτείται στον αγροτικό τομέα για την προσαρμογή στις ανάγκες του κλάδου. Εξηγεί, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη επιδρά στο μέλλον της εργασίας και γιατί θα πρέπει να ενταχθεί στις δεξιότητες του καθενός.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.