Σειρά οι απλήρωτοι και στα eco-schemes, θα ανοίξουν ενστάσεις για πληρωμή συμπλήρωμα αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

- Διαφήμιση -

Σειρά οι απλήρωτοι και στα eco-schemes, θα ανοίξουν ενστάσεις για πληρωμή συμπλήρωμα αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η διαδικασία των ενστάσεων για τις πληρωμές των eco-schemes λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς που έμειναν εκτός της πρόσφατης πίστωσης είτε για λόγω της μη κατάλληλης ταυτοποίησης των στοιχείων τους, είτε λόγω εμπλοκής με τις δεσμεύσεις του ΠΑΑ στα Βιολογικά, είτε ακόμη χωρίς προφανή αιτιολόγηση όπως στις αναβαθμίδες.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν διάφορες κατηγορίες απλήρωτων:

- Διαφήμιση -

  • Πρώτον, εκείνοι που οι «σύμβουλοί» τους δεν έκαναν τις δηλώσεις απευθείας στην εφαρμογή του gov.g
    και επομένως δεν μπορούσε να γίνει η κατάλληλη ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
  • Δεύτερον, εκείνοι που ήταν ενταγμένοι στη Βιολογική Γεωργία του ΠΑΑ. Κάποιοι από αυτούς τους δικαιούχους έβαλαν νέα αγροτεμάχια στις δεσμεύσεις αλλά μέσω των eco-schemes και όπως λένε οι πληροφορίες παραμένουν απλήρωτοι. Ωστόσο τα λεφτά είναι δεσμευμένα με βάση τα όσα λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους ενδιαφερομένους και μετά τις ενστάσεις θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές πληρωμές. Αντίθετα κανονικά φαίνεται πως πληρώθηκαν οι παραγωγοί τα eco-schemes των Βιολογικών που δεν διατηρούσαν δεσμεύσεις στο ΠΑΑ για κάποιο αγροτεμάχιό τους.
  • Τρίτον, μία μεγάλη μερίδα αγροτών που δήλωσε τη δράση για τις αναβαθμίδες πετάχθηκε τελείως εκτός των eco-schemes χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγιση. Όπως ανέφερε στην Agrenda αγρότης από την Κέρκυρα οι αναβαθμίδες φαίνονται καθαρά και από τον δορυφόρο, ωστόσο δεν είδε καμία πίστωση στον λογαριασμό του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.