Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ εκπρόσωπος στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ.

ΕΒΕΣ 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ.
- Διαφήμιση -

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ εκπρόσωπος στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ.

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 19-20 Απριλίου, έδωσε το «παρών» ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Θωμάς Τενεκετζής, μαζί με τον Πρόεδρο των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, Κώστα Παπαπαναγιώτου.

- Διαφήμιση -

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, συζητήθηκαν μείζονα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στο μέλλον των ΒΙ.ΠΕ. Να σημειωθεί ότι ο νόμος 4982/22 αφαίρεσε την δυνατότητα από τις επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ να δημιουργήσουν τον δικό τους φορέα διαχείρισης, γεγονός στο οποίο έγινε ειδική μνεία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την διαχείριση της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι 20 Επιχειρηματικών Πάρκων από ολόκληρη την Ελλάδα, βιομηχανιών και 14 Επιμελητηρίων.

Η συζήτηση που έγινε παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα επικεντρώθηκε στα εξής:
1ον : Το παρόν και το μέλλον των Επιχειρηματικών Πάρκων- Προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας.
2ον : Ενεργειακό κόστος, αξιοποίηση ΑΠΕ και αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
3ον : Βιώσιμη ανάπτυξη, κυκλική οικονομία και διαχείριση αποβλήτων.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και οι στοχευμένες δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για τα επιχειρηματικά πάρκα καθώς και τα κίνητρα για την ανάπτυξή τους, αναπτύχθηκαν κατά τις εργασίες του Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.