ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Yπερήφανος Xορηγός 105ης Συνόδου Πρυτάνεων

ena Σύμβουλοι
hdr
- Διαφήμιση -

ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Yπερήφανος Xορηγός 105ης Συνόδου Πρυτάνεων

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, πιστή στην αποστολή της να συμβάλλει στην επιχειρηματική, οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, συμμετείχε ως χορηγός στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

- Διαφήμιση -

Μέσω αυτής της συμμετοχής, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης αναδεικνύει τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας, ως πυλώνες της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Η εταιρεία εκδηλώνει έτσι τη στήριξή της στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας με τα πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Με φυσική παρουσία καθ’ όλη την διάρκεια της Συνόδου η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, δικτυώθηκε με εκπροσώπους από τον τομέα της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις υπηρεσίες της, να ενημερώσει για τις δράσεις της και να αναπτύξει νέες συνεργασίες με ένα ευρύ αλλά και στοχευμένο κοινό. Η υποστήριξη της διοργάνωσης, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της Συνόδου, τονίζει τη δέσμευση της εταιρείας προς την προώθηση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

hdr

Η 105η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων διεξήχθη από τις 17 έως και τις 19 Απριλίου 2024, στην Αλεξανδρούπολη. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με Προεδρεύοντα τον Πρύτανη Καθηγητή Φώτιο Μάρη με τη συμβολή των μελών του Προεδρείου, Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα.

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου του 2024 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της Συνόδου με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Στις εργασίες της Συνόδου μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δρ. Άννα Ροκοφύλλου, η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Δρ. Χριστίνα Μπέστα και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Βαρβάρα Παπαθανασοπούλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου, την Πέμπτη 18 Απριλίου του 2024, κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η Διεθνοποίηση και Εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην πρόταση για ένα κοινό Ευρωπαϊκό Πτυχίο που θα αποτελέσει συνέχεια άλλων επιτυχημένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το πρόγραμμα ERASMUS+.

Δεύτερη θεματική ενότητα αποτέλεσε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Διαπιστώθηκε ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητα η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των ψηφιακών συστημάτων και η στελέχωση των μονάδων ψηφιακής διακυβέρνησης με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας, οικονομικά, φοιτητικής μέριμνας, διοικητικά και ακαδημαϊκά.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας και τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και προστασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας και των υποδομών.

Τέλος, συζητήθηκε και κρίθηκε αναγκαία τόσο η συστηματική ετήσια αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων, όσο και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με κατανομή νέων μονίμων θέσεων ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ευχαριστεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την συνεργασία και δεσμεύεται να συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε δράση που προωθεί την ανάπτυξη στην εκπαίδευση και στην παιδεία.

hdr
hdr
hdr

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.