Τα παίρνει πίσω ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο θέμα «τηλεπισκόπηση» για τα eco-schemes 2023, αναζητείται ακόμα το «φίλτρο» πληρωμών.

ΟΠΕΚΕΠΕ
- Διαφήμιση -

Τα παίρνει πίσω ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο θέμα «τηλεπισκόπηση» για τα eco-schemes 2023, αναζητείται ακόμα το «φίλτρο» πληρωμών.

Μία εβδομάδα πριν την πίστωση των eco-schemes, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάζει τη σχετική εγκύκλιο για την έγκριση της πληρωμής τους, αφαιρώντας εξολοκλήρου την απαίτηση τηλεπισκόπησης από τα πεδία που καλείται να υπογράψει ο προϊστάμενος Τεχνικών Ελέγχων, γεγονός που δείχνει ότι το λεγόμενο ξεσκαρτάρισμα των αιτήσεων «θυσιάζεται» για να επιταγχυνθεί η διαδικασία πληρωμής.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις ενίσχυσης ξεπερνάνε το διπλάσιο των διαθέσιμων κονδυλίων (425 εκατ. ευρώ) των eco-schemes, και ως εκ τούτου θα γίνουν περικοπές οι οποίες όπως λέει το ρεπορτάζ θα εστιάζουν στα βιολογικά.

- Διαφήμιση -

Άλλωστε ένα µεγάλο µέρος του προβλήµατος που λέγεται «αυξηµένη ζήτηση» έχει ξεκινήσει από τη «διατήρηση βιολογικών» µέτρο στο οποίο, υπό το φόβο να µην καλυφθεί η ζήτηση για το eco-schemes, άνοιξαν ορθάνοιχτα «πόρτες και παράθυρα» µε αποτέλεσµα η ισορροπία µεταξύ προσφοράς και ζήτησης να έχει ανατραπεί πλήρως και τις περισσότερες φορές σε βάρος της νοµιµότητας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.