Από το 2018 καθυστερούν οι πληρωμές αγροτών για μακροχρόνια δάσωση γαιών.

μακροχρόνια δάσωση γαιών
- Διαφήμιση -

Από το 2018 καθυστερούν οι πληρωμές αγροτών για μακροχρόνια δάσωση γαιών.

Έντονη ενόχληση εκφράζουν δικαιούχοι του μέτρου Δάσωσης γεωργικών γαιών για τις καθυστερήσεις που υφίστανται στις πληρωμές για προηγούμενη έτη, αλλά και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μακροχρόνιας παύσης γαιών, εξαιτίας εκκρεμοτήτων ακόμη και από το 2018.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από αγρότες του νομού οι οποίοι αναρωτιούνται αν τα χρήματα που τους χρωστάει το κράτος εδώ και σχεδόν 6 χρόνια θα καταβληθούν άτοκα ή…με τόκο.

Σημειώνεται πως για τους μεν συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δάσωσης στον νομό Λάρισας δεν έχει γίνει πληρωμή για τα δύο τελευταία έτη, 2022 και 2023, ενώ υφίστανται και εκκρεμότητες και για παλαιότερες χρονιές, ακόμα και από το 2018. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς οι περισσότεροι από τους καλλιεργητές που συμμετέχουν στο εν λόγω μέτρο, υπολογίζουν στο σταθερό ετήσιο οικονομικό αντιστάθμισμα που αυτό προσφέρει για την εγκατάσταση δασικών ειδών στα χωράφια τους, προς όφελος του περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.