Προστέθηκε στο ταμείο αγροτικών εγγυήσεων η επιδότηση επιτοκίου σε επενδυτικά δάνεια και κεφάλαιο κίνησης.

ταμείο αγροτικών εγγυήσεων
- Διαφήμιση -

Προστέθηκε στο ταμείο αγροτικών εγγυήσεων η επιδότηση επιτοκίου σε επενδυτικά δάνεια και κεφάλαιο κίνησης.

Η παροχή επιδότησης επιτοκίου προβλέφθηκε στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς «τα επιτόκια δανεισμού έχουν αυξηθεί πολύ σε σχέση με την περίοδο κατά την οποία είχε σχεδιασθεί το Χρηματοδοτικό Εργαλείο, με αποτέλεσμα ο αρχικός σχεδιασμός του Χρηματοδοτικού Εργαλείου να μην ανταποκρίνεται πλέον στις πραγματικές ανάγκες » όπως αναφέρεουν οι διαχειριστικές αρχές, στο κείμενο της 12ης Τροποποίησης του ΠΑΑ.

Η παραπάνω εξέλιξη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον νέο µηχανισµό επιδότησης επιτοκίου 80%-100% για μία 5ετία σε µεγάλα αγροτικά επενδυτικά δάνεια 12ετούς διάρκειας και ύψους από 10.000 ευρώ έως και 1 εκατ. ευρώ και πλέον μένουν μεταξύ άλλων οι διαδικασίες τροποποίησης και των σχετικών συμβάσεων με τις τράπεζες και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης. Στόχος είναι εντός του φθινοπώρου να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το εργαλείο αυτό για νέες δανειοδοτήσεις ώστε να μπορέσουν να το εκμεταλλευθούν και οι δικαιούχοι των Σχεδίων Βελτίωσης.

- Διαφήμιση -

Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η επιδότηση του επιτοκίου θα είναι στο 100% ή σε µικρότερο ποσοστό που θα προσεγγίζει το 80%, σύµφωνα µε πληροφορίες, ωστόσο θεωρείται κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για να γίνει πιο ελκυστικό το Ταµείο αυτό προς τους αγρότες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.