1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών – Κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: “Αναζητώντας το win – win

1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών - Κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας
- Διαφήμιση -

1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών – Κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: “Αναζητώντας το win – win

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας το win – win συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες και στρατηγικές επίλυσης».

- Διαφήμιση -

Κατά την έναρξη, προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τη δράση και λειτουργία της υπηρεσίας στα πλαίσια δικτύωσης και διασύνδεσης μεταξύ των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών του Ε.Σ.Υ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι για τις επαγγελματικές συγκρούσεις, με εκπαιδευτές την κα Κεραμιδά Λουκία, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ και την κα Πέγιου Φανή, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, PhD(c) Κοινοτική & Οικογενειακή Νοσηλευτική EnhANCE, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πτολεμαΐδα.

Σκοπός του φροντιστηρίου είναι, να ενημερώσει αφενός για το θεωρητικό πλαίσιο των συγκρούσεων, των αιτιών και των συνεπειών τους και αφετέρου να παρουσιάσει τους τρόπους επίλυσης και αποκλιμάκωσής τους. Η διαχείριση των συγκρούσεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα εμπλεκόμενα μέρη με τα άτομα να τείνουν στην εφαρμογή διαφορετικών μοντέλων συμπεριφοράς.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι επαγγελματίες υγείας θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις αιτίες των συγκρούσεων που φορτίζουν το εργασιακό κλίμα και ενεργοποιούν διενέξεις και προστριβές μεταξύ των εργαζομένων, να κατανοήσουν τις συνέπειες και τα στάδια που προκύπτουν από τις συγκρούσεις, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των συγκρούσεων και τα διαφορετικά μοντέλα συμπεριφοράς. Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν θετική στάση ως προς τη διαχείριση των συγκρούσεων, καθώς μπορούν να γίνουν δημιουργικές σε έναν οργανισμό, με τελικό πάντα στόχο την βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών αλλά και την αύξηση της εργασιακής ικανοποίησης.

Η παρακολούθηση του κλινικού και βιωματικού φροντιστηρίου θα είναι δωρεάν.

Ομάδα στόχος: Έως 50 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας.
Διάρκεια: 2 ώρες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρες 11:00 με 13:00 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ – Εθν. Αντίστασης 34 (1ος όροφος) στις Σέρρες.

Δηλώσεις συμμετοχής
στο e-mail: tomy_serres1@4ype-pedy.gr
Πληροφορίες: κα Κεραμιδά (κιν.: 6944702665) και κα Σταβέλη (τηλ.: 2321110045).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.