Νέα τροποποίηση ΚΑΠ με μεγαλύτερο πριμ για νεαρούς κτηνοτρόφους και πρόσθετες δράσεις eco-schemes στην ελιά

ΚΑΠ
- Διαφήμιση -

Νέα τροποποίηση ΚΑΠ με μεγαλύτερο πριμ για νεαρούς κτηνοτρόφους και πρόσθετες δράσεις eco-schemes στην ελιά

Η αύξηση του πριµ πρώτης εγκατάστασης άνω των 40.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους, ο εξορθολογισµός των eco-schemes σε συνδυασµό µε την υιοθέτηση νέων παρεµβάσεων που µοιάζουν να εστιάζουν στην ελαιοκαλλιέργεια, περιλαµβάνονται στις προτάσεις φορέων και κοµµάτων που θα εξεταστούν ενόψει της δεύτερης τροποποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για προτάσεις, που όπως ανέφερε από το βήµα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ενηµέρωση για την πορεία αλλαγών στην ΚΑΠ, έχουν ληφθεί υπόψη και εξετάζονται πέρα από τις γνωστές 19 τροποποιήσεις που προωθούνται. Παράλληλα, ο υπουργός, αναφέρθηκε και σε προτάσεις που είναι διατεθειµένος να εξετάσει, µόνο εφόσον γίνει αύξηση του συνολικού προϋπολογισµού της ΚΑΠ σε επίπεδο ΕΕ, όπως είναι για παράδειγµα η υιοθέτηση συνδεδεµένων ενισχύσεων σε παραδοσιακούς ελαιώνες και η αύξηση του τσεκ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.