Ερώτηση Αραμπατζή προς Αυγενάκη για τις πληρωμές σε συνδεδεμένες ενισχύσεις και οικολογικά σχήματα

Ερώτηση Αραμπατζή προς Αυγενάκη για τις πληρωμές
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Αραμπατζή προς Αυγενάκη για τις πληρωμές σε συνδεδεμένες ενισχύσεις και οικολογικά σχήματα

Το εξαιρετικά επείγον ερώτημα του αγροτικού κόσμου σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων πληρωμών, θέτει με ερώτηση, που κατέθεσε την Τρίτη 15 Απριλίου 2024 η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη.

- Διαφήμιση -

Η Σερραία Βουλευτής στην ερώτησή της αναφέρεται στην άκρως προβληματική πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης τον Οκτώβριο του 2023, που προκάλεσε ερωτηματικά και ανασφάλεια στους παραγωγούς, αλλά και στην εξόφληση της βασικής και αναδιανεμητικής ενίσχυσης, που ακολούθησε και η οποία όξυνε ακόμη περισσότερο τις αντιδράσεις του
αγροτικού κόσμου.

Με αφορμή τη δεδομένη δυσαρέσκεια των παραγωγών, καθώς αφενός δεν έχουν γίνει ακόμη οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, που παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια εξοφλούνταν έως τέλος Μαρτίου, αφετέρου δεν πληρώθηκαν ακόμη τα οικολογικά σχήματα σε αντίθεση με άλλα κράτη – μέλη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής:
-των συνδεδεμένων ενισχύσεων
-των οικολογικών σχημάτων,

ενώ ζητά χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ενισχύσεων παλαιοτέρων ετών των παραγωγών, που έχουν δικαιωθεί και περιμένουν από το 2014 και μετά τις επιδοτήσεις τους.

Τέλος, ζητά από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει αν θα δοθεί αναλυτική κατάσταση των δηλωθεισών εκτάσεων σε επίπεδο χώρας σε ό,τι αφορά στα οικολογικά σχήματα ανά δράση και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις ανά προϊόν, ώστε οι παραγωγοί να κάνουν τον επόμενο προγραμματισμό των καλλιεργειών τους.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.