Φορτίζει σε δύο δόσεις η Κάρτα του Αγρότη, πρώτα το τσεκ και από Ιούνιο εξετάζονται νέα όρια με τα eco-schemes

Φορτίζει σε δύο δόσεις η Κάρτα του Αγρότη πρωτογενή τομέα serrespost
- Διαφήμιση -

Φορτίζει σε δύο δόσεις η Κάρτα του Αγρότη, πρώτα το τσεκ και από Ιούνιο εξετάζονται νέα όρια με τα eco-schemes

∆ύο φάσεις φόρτισης της Κάρτας του Αγρότη προβλέπει ο σχεδιασµός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, µια µέσα στον Απρίλιο µε βάση τα ποσά της βασικής ενίσχυσης του 2023 και µια µέχρι τον Ιούνιο, όπου λογικά θα αναπροσαρµοστούν τα πιστοληπτικά όρια στα δεδοµένα που θα προκύπτουν από τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε της φετινής χρονιάς.

- Διαφήμιση -

Με τον υφιστάµενο προγραµµατισµό, φαίνεται πως τουλάχιστον για τις υψηλές ανάγκες ρευστότητας της εαρινής περιόδου, οι αγρότες καλούνται να τα βγάλουν πέρα µε τα χαµηλότερα πιστοληπτικά όρια των τελευταίων ετών, κάτι που εκ των πραγµάτων αποδίδεται στην αδυναµία έγκαιρης ενσωµάτωσης της αναδιανεµητικής ενίσχυσης και των οικοσχηµάτων στα χρηµατοδοτικά περιθώρια των παραγωγών.

Ως βάση προβλέπεται να χρησιµοποιηθούν τα στοιχεία των δηλώσεων ΟΣ∆Ε 2023 αντί των πραγµατικών δεδοµένων και αναγκών που θα αποτυπώνονται στις δήλωσεις ΟΣ∆Ε 2024, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, σύµφωνα µε δηλώσεις του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, η πρώτη φόρτιση θα περιορίζεται στα ποσά της βασικής ενίσχυσης που καταβλήθηκε µέχρι τον περασµένο ∆εκέµβριο, ήτοι σε ένα τσεκ από το οποίο λείπουν ως γνωστόν 88 εκατ. ευρώ, µε τον ίδιο να ανατρέχει στην υπόσχεση µιας δεύτερης φόρτισης µετά την πληρωµή των οικολογικών σχηµάτων, κάτι το οποίο ακούστηκε και πέρυσι αλλά δεν φάνηκε να…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.