ΑΝΕΣΕΡ – Leader: Πρόσθετοι πόροι και νέα έργα στο Δ.Βισαλτίας

ΑΝΕΣΕΡ - Leader: Πρόσθετοι πόροι και νέα έργα στο Δ.Βισαλτίας
- Διαφήμιση -

ΑΝΕΣΕΡ – Leader: Πρόσθετοι πόροι και νέα έργα στο Δ.Βισαλτίας

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση προκάλεσε η ανακοίνωση των εντάξεων νέων έργων δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα στο πρόγραμμα LEADER CLLD Νομού Σερρών, το οποίο διαχειρίζεται η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε. Συγκεκριμένα στα πλαίσια της 2 ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντάχθηκαν 38 νέα έργα (26 ιδιωτικού χαρακτήρα και 12 νέα έργα δημοσίου χαρακτήρα) συνολικού προϋπολογισμού 8,68 εκ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 6,54 εκ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Βισαλτίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ωφελημένος από τη 2η πρόσκληση του LEADER CLLD, καθώς από τα 12 έργα δημοσίου χαρακτήρα που εντάσσονται για χρηματοδότηση, τα 3 θα υλοποιηθούν στην επικράτεια του δήμου.

Ειδικότερα:

  • το 1ο έργο με τελικό αποδέκτη το δήμο Βισαλτίας αφορά την «Ασφαλτόστρωση – Σύνδεση Δ.Δ Δάφνης – Αχινού και έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000 €,
  • το 2ο έργο με τελικό αποδέκτη το Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας Σερρών – «Γερακίνα», αφορά στη «Προμήθεια εξοπλισμού και παραδοσιακών φορεσιών» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.842 €
  • το 3ο με τελικό αποδέκτη τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου αφορά στην «Αποκατάσταση ιστορικού κτιρίου “Στοά Αγίου Γεωργίου” για δημιουργία Πολιτιστικού κέντρου» με συνολικό προϋπολογισμό 574.955 €.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δ.Βισαλτίας, αναφέρεται:
Για τη νέα επιτυχία του τοπικού προγράμματος LEADER αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδώσουμε τα εύσημα στη διοίκηση και το προσωπικό της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε για τη προσηλωμένη και συστηματική προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και στον βουλευτή μας κο Κώστα Καραμανλή, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική ώστε να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το πρόγραμμα LEADER, ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τη πλευρά μας ως δήμος δεσμευόμαστε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των έργων και την όσο το δυνατό στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε, για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.