Δ.Σερρών: Let’s do it Greece 2024 – Δράσεις Καθαρισμού

Δ.Σερρών: Let's do it Greece 2024 - Δράσεις Καθαρισμού
- Διαφήμιση -

Δ.Σερρών: Let’s do it Greece 2024 – Δράσεις Καθαρισμού

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στις περιβαλλοντικές δράσεις κι ενώνει τις δυνάμεις του με όλους τους εθελοντές του τόπου και της Ελλάδας, την Κυριακή 14 Απριλίου, Ημέρα Κοινής Δράσης, στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s Do It – Greece.

- Διαφήμιση -

Το “Let’s Do It” είναι μια διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Από τότε το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Έτσι ενεργοποιούνται και στις Σέρρες, όχι μόνον οι εθελοντικοί φορείς, αλλά και όσοι θέλουν να συμβάλλουν, προκειμένου να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα τμήματα του Δήμου μας, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ολόκληρες περιοχές ή και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ενώ θα μεριμνήσει και για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.

Το πρόγραμμα της δράσης – Ποιοι και που θα καθαρίσουν:

Τετάρτη 10-04-2024 11:00
Περιγραφή: Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών μαζί με το προσωπικό και τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ”Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” που λειτουργεί, καθάρισαν μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης των Σερρών στο δρόμο για τον Ελαιώνα.

Παρασκευή 12-04-2024 10:00

Περιγραφή: Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ καθαρίζουν τμήμα της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Σημείο συνάντησης: Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Σερρών

Παρασκευή 12-04-2024 17:30
Περιγραφή: Τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Σκουτάρεως από το 2017 συμμετέχουν στη δράση “Let’s do it”, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Φέτος καθαρίζουμε την κεντρική πλατεία, το δημοτικό πάρκο και τον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Σημείο συνάντησης: ΚΔΑΠ Σκουτάρεως

Παρασκευή 12-04-2024 18:00

Περιγραφή: Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προβατά καθαρίζουν το όμορφο χωριό τους και το φροντίζουν.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Προβατά Δήμου Σερρών

Κυριακή 14-04-2024 11:00
Περιγραφή: Μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών θα καθαρίσουν την περιοχή από το παλιό Αναψυκτήριο μέχρι το πρώτο κιόσκι.
Σημείο συνάντησης: Θέση παλιού Αναψυκτηρίου Κοιλάδας.

Κυριακή 14-04-2024 10:00
Περιγραφή: Καθαρισμός Ηρώων από τον σύλλογο γονέων του 23 δημοτικού σχολείου Σερρών μαζί με μαθητές και γονείς, Συνεργαζόμενος φορέας: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο του πάρκου

Κυριακή 14-04-2024 10:00

Περιγραφή: Οι εθελοντές της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Σερρών κι οι φίλοι τους σας προσκαλούν να καθαρίσουμε τον περίβολο έξω από το χώρο των ΚΑΑΑΜΕΑ Σερρών.
Σημείο συνάντησης: ΚΑΑΑΜΕΑ ΣΕΡΡΩΝ

Κυριακή 14-04-2024 11:00
Περιγραφή: Καθαρισμός γύρω από τη Λίμνη Αγίου Ιωάννη Σερρών και των δημοτικών πάρκων Επταμύλων Σερρών-Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά του ΚΑΑΜΕΑ Σερρών από τον Σύλλογο Γυναικών Επταμύλων Σερρών.
Σημείο συνάντησης: Κοινοτικό Κατάστημα Επταμύλων Σερρών

Κυριακή 14-04-2024 10:00
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΠΑΕ – ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΕΔΡΑ ΣΕΡΡΕΣ)
Περιγραφή: Καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών.
Σημείο συνάντησης: Πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.