Σύμβαση 4,4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των αρδευτικών υποδομών του Δ.Εμμανουήλ Παππά

Σύμβαση για αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών Δ.Εμμ. Παππά
- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά αξιοποιώντας για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες του προγράμματος ΕΣΠΑ, σταθερά προσανατολισμένος στην στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, διεκδίκησε και πέτυχε νέα χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των αρδευτικών υποδομών της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε αντλιοστάσια άρδευσης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού.

- Διαφήμιση -

Το έργο προβλέπει την αλλαγή με καινούργιο, όλου του συστήματος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες, ηλεκτρικούς πίνακες κίνησης – αυτοματισμού – ελέγχου) και θα έχει διπλό όφελος για τους αγρότες του Δήμου: σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους της αγροτικής παραγωγής και καλύτερη απόδοση στην άντληση νερού με τη χρήση λιγότερων μηχανημάτων.

Σύμβαση για την αναβάθμιση των αρδευτικών υποδομών του Δ.Εμμανουήλ Παππά

Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού» και «Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης Δήμου Εμμανουήλ Παππά» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται στα 4.400.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α. 24%. Ο χρόνος περάτωσης είναι 23 μήνες (20 μήνες για την παράδοση και 3 μήνες για την εκπαίδευση, την τεκμηρίωση και τη δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος).

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην πράξη, αναβαθμίζοντας τις αγροτικές υποδομές, με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και του εισοδήματος των αγροτών.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.