Προϋποθέσεις για φθηνότερο ρεύμα δημιουργεί η ένταση του ανταγωνισμού και στα αγροτικά τιμολόγια.

φθηνότερο ρεύμα
- Διαφήμιση -

Προϋποθέσεις για φθηνότερο ρεύμα δημιουργεί η ένταση του ανταγωνισμού και στα αγροτικά τιμολόγια.

Αφορμή για ανακατατάξεις στα μερίδια της αγοράς αγροτικού ρεύματος γίνονται τα «τιμολόγια ΓΑΙΑ», με τους παρόχους να ετοιμάζουν για το προσεχές διάστημα ανανεωμένες προσφορές στους αγρότες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τις μειωμένες χρεώσεις που είχαν εξαγγελθεί το προηγούμενο διάστημα, σε μια γόνιμη συνθήκη για ενίσχυση του ανταγωνισμού στις εταιρείες ρεύματος.

Εντός δύο μηνών από το φιξάρισμα των λεπτομερειών που καλούνται να ολοκληρώσουν αυτές τις ημέρες οι εταιρείες του κλάδου, αναμένεται να αποσταλούν στους παραγωγούς οι νέες συμβάσεις, οι οποίες ως γνωστών θα έχουν διάρκεια ισχύος δέκα ετών, εκ των οποίων η τιμή για την επόμενη διετία θα είναι στάνταρ μεταξύ των 9,3 και 11 λεπτών ανάλογα με το προφίλ της εκμετάλλευσης, ενώ στα 9 λεπτά θα τιμολογείται το 30% της κατανάλωσης για τα υπολειπόμενα οχτώ έτη της σύμβασης.

- Διαφήμιση -

Το πεδίο του ανταγωνισμού έγκειται στο 70% της κατανάλωσης, την οποία οι παραγωγοί θα χρεώνονται με βάση τις τιμές της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.