H ProCredit Bank Greece προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της παραδοσιακής και ψηφιακής τραπεζικής

- Διαφήμιση -

H ProCredit Bank Greece προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της παραδοσιακής και ψηφιακής τραπεζικής

Συνέντευξη με την Αγγελική Αρβανίτη, Διευθύντρια της ProCredit Bank Greece

- Διαφήμιση -

ProCredit Bank Greece ισορροπία παραδοσιακής-ψηφιακής τραπεζικήςΠείτε μας λίγα λόγια για το «βιογραφικό» της ProCredit Bank, το επιχειρηματικό της μοντέλο και τις εσωτερικές λειτουργικές διαδικασίες (επικοινωνία, οργανόγραμμα κοκ)
Η ProCredit Bank είναι μία αναπτυξιακή εμπορική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το έτος 2015 και η οποία προσφέρει υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες στην Ελλάδα. Η ProCredit Bank ανήκει στον Γερμανικό Όμιλο ProCredit Holding με έδρα τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και παρουσία κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό που ξεχωρίζει την ProCredit Bank δεν είναι μόνο οι χρηματοοικονομικές μας υπηρεσίες. Είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τους πελάτες μας. Δεν βλέπουμε μόνο επιχειρήσεις – βλέπουμε συνεργάτες στην ανάπτυξη. Οι έμπειροι σύμβουλοί μας δεσμεύονται να κατανοούν σε βάθος τις ανάγκες κάθε επιχείρησης που εξυπηρετούμε. Αξιολογούμε την οικονομική εικόνα της επιχείρησης, την ικανότητά της για ανάπτυξη και τις φιλοδοξίες των επιχειρηματιών. Μόνο τότε προσφέρουμε λύσεις, διασφαλίζοντας ότι ευθυγραμμίζονται απρόσκοπτα με τους στόχους τους.

Πώς σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί η ProCredit Bank στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον; Τι πιστεύετε ότι την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ελληνικές παραδοσιακές τράπεζες;
Αυτό που ξεχωρίζει την Procredit Bank από την υπόλοιπη τραπεζική αγορά εκτός από την ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική της, είναι τα κάτωθι ποιοτικά χαρακτηριστικά που δύσκολα θα συναντήσει κανείς στον ελληνικό τραπεζικό χώρο:
Η τραπεζική μας προσέγγιση επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών αξιών και της ψηφιακής τραπεζικής. Αν και διατηρούμε μόνο έναν φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, η εμβέλειά μας εκτείνεται πολύ περισσότερο. Αξιοποιήσαμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να φέρουμε τις τραπεζικές συναλλαγές στα χέρια σας. Η διαδικτυακή μας τραπεζική βεβαιώνει, ότι δεν θα βρεθείτε ποτέ μακριά από τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Μέσω της ζώνης 24/7, οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν κάθε τραπεζική λειτουργία τους με ευκολία ή να μιλήσουν με έναν εκπρόσωπό μας. Με στόχο τη δημιουργία μακροχρόνιων δεσμών συνεργασίας, κάθε επιχείρηση έχει επικοινωνία με εξειδικευμένο επιχειρηματικό σύμβουλο , που γνωρίζει τις ανάγκες της, επικοινωνεί δια ζώσης με τον επιχειρηματία και είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτές.

Κατά τη γνώμη σας, οι ελληνικές ΜμΕ είναι «bankable»;
Η Procredit Bank εξειδικεύεται στη συνεργασία με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς αυτές αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα αυτές οι δυναμικές οντότητες τροφοδοτούν την ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ενισχύοντας τις ΜμΕ, αναβαθμίζουμε την κοινωνία. Ως αποτέλεσμα, η εστίασή μας είναι σταθερή: είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή εξατομικευμένων οικονομικών λύσεων στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως καταλύτης για την επέκτασή τους. Είναι γεγονός, ότι περισσότερο από το 50% των ελληνικών ΜμΕ δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση. Στην Τράπεζα Procredit βασική μας εστίαση είναι η εξυπηρέτηση των ανωτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε αφορά στις καθημερινές τους ανάγκες είτε στη στήριξή τους ως προς τα σχέδια τους για ανάπτυξη.

Η ProCredit Holding κατευθύνει στρατηγικά τις προσπάθειές της στην επέκταση του χαρτοφυλακίου πράσινων δανείων της, ειδικά στις βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με ποιον τρόπο τα πράσινα δάνεια ωφελούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Η ProCredit Bank Ελλάδος καθώς και όλες οι Τράπεζες του Ομίλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες σε ζητήματα περιβαλλοντικής ευθύνης. Τηρούμε υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, ισχυρής διαχείρισης κινδύνου για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες και είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (πράσινα δάνεια, δάνεια ενεργειακής απόδοσης , Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Επιπροσθέτως η ψηφιοποίηση και πιο συγκεκριμένα η ψηφιακή τραπεζική παίζει καθοριστικό ρόλο στον πράσινο μετασχηματισμό και στην προστασία του περιβάλλοντος. Εξυπηρετώντας τους πελάτες μας ψηφιακά, τους εξοικονομούμε όχι μόνο χρόνο, αλλά και εκπομπές που θα παράγουν για να μετακινούνται συνεχώς στα γραφεία μας. Ο στόλος των οχημάτων μας που χρησιμοποιούμε για τις επισκέψεις μας στους πελάτες μας γίνεται με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της χρηματοδότησης έργων net metering στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να μειώσουν τόσο τα λειτουργικά τους έξοδα αλλά και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
Όταν μιλάμε για μεγαλύτερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία, όπου οι πελάτες μας κατασκευάζουν φωτοβολταϊκά πάρκα και μονάδες βιοαερίου. Μέσω των μορφών των Ενεργειακών Κοινοτήτων δίνεται η ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα από κοινού να συμμετάσχουν σε ένα μεγαλύτερο έργο από ό,τι θα μπορούσαν μεμονωμένα. Σε ένα από τα έργα που χρηματοδοτήσαμε στην Ελλάδα, άτομα άνω των εκατό νοικοκυριών ενώθηκαν για να κατασκευάσουν ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος πάνω από 100 ΜW, χωρισμένο σε μεμονωμένα πάρκα μεταξύ 500 κιλοβάτ και 1 μεγαβάτ το καθένα. Το πάρκο κατασκευάστηκε σε μία περιοχή όπου μέχρι πρόσφατα εξορυσσόταν και καιγόταν άνθρακας. Μέσω αυτού του έργου οι κάτοικοι της περιοχής επενδύουν σε ένα έργο που θα τους εξασφαλίζει έσοδα από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες. Η ενέργεια που παράγεται ετησίως από το έργο ισοδυναμεί με την κατανάλωση 65 χιλιάδων νοικοκυριών στην Ελλάδα. Χάρη σε τέτοιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, η ProCredit Bank συμβάλλει στην εξοικονόμηση πάνω από 240 χιλιάδων τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως.

Η ProCredit Bank επενδύει σημαντικούς πόρους στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, στοχεύοντας στην προώθηση μιας κουλτούρας αποταμίευσης και οικονομικής ευθύνης. Με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται αυτός ο σκοπός στη χώρα μας;
Οι αποταμιευτικές υπηρεσίες της Τράπεζας Procredit τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ιδιώτες έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους πελάτες, κυρίως λόγω της συμπερίληψης καινοτόμων προσφορών. Μια τέτοια επιλογή είναι ο αποταμιευτικός λογαριασμός FlexSave, με τον οποίο παρέχεται εντελώς δωρεάν η δυνατότητα σε όλους τους πελάτες μας ευνοϊκής απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν απεριόριστη on-line, δωρεάν πρόσβαση σε κατατεθειμένα κεφάλαια ανά πάσα στιγμή. Εναλλακτικά, για όσους τείνουν προς μια πιο συμβατική προσέγγιση της αποταμίευσης, η επιλογή προθεσμιακής κατάθεσης παρουσιάζει μια ευκαιρία να συγκεντρώσουν προνομιακό επιτόκιο με την πρόσθετη διασφάλιση της πλήρους ασφάλειας των κεφαλαίων και δυνατότητα ανοίγματος ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα.

Έχετε μελλοντικά σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά σε επίπεδο φυσικών καταστημάτων;

Οχι. Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα επικεντρώνονται στην ψηφιοποίηση, οι υπηρεσίες μας είναι επίσης προσβάσιμες από παντού.
Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις, επιλέγουμε τα στελέχη μας να επισκέπτονται τους πελάτες μας στις εγκαταστάσεις τους, να συζητούν δια ζώσης τα σχέδια και τις προκλήσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Πιστεύουμε, ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τις επιχειρηματικές τους ανάγκες και να τους προσφέρουμε την καλύτερη λύση. Ένα άλλο όφελος που προσφέρει η έλλειψη δικτύου φυσικών καταστημάτων είναι, ότι επενδύουμε αυτούς τους πόρους σε εκπαιδεύσεις για τους υπαλλήλους μας, οι οποίοι εμπλουτίζουν διαρκώς τις γνώσεις τους μέσω συνεχούς εκπαίδευσης που οργανώνεται εντός και εκτός της Τράπεζας.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του internet banking της ProCredit Bank και ποιες ψηφιακές υπηρεσίες προσφέρετε;

Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω , η ProCredit Bank προσφέρει παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες με ψηφιακό ωστόσο τρόπο. Ο στόχος μας είναι να εξοικονομήσουμε χρόνο για τους πελάτες μας και ταυτόχρονα να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι, με δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες μας μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε συναλλαγή 24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες το χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, μέσω της προηγμένης υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των πελατών που χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες μας βρίσκεται εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται το φυσικό μας κατάστημα.
Το να γίνετε νέος πελάτης μπορεί να γίνει και ψηφιακά – με λίγα βήματα, όλοι μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα εξ αποστάσεως. Η χρεωστική κάρτα θα παραδοθεί σε διεύθυνση που είναι βολική για τον πελάτη.
Επίσης, προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες μας να ψηφιοποιήσουν τις κάρτες τους και να τις εντάξουν στα e-wallets, Apple Pay και Google Pay. Πρόκειται για ηλεκτρονικά πορτοφόλια που βρίσκονται στο κινητό τους και δίνουν τη δυνατότητα ασφαλών πληρωμών παντού, χωρίς την παρουσία της φυσικής κάρτας.
Oι νέοι πελάτες εγγράφονται στο internet banking της Τράπεζας online, μέσα από μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού και πραγματοποιούν καθημερινά τις συναλλαγές τους (aπό τον έλεγχο του υπολοίπου τους, την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, την πραγματοποίηση μεταφορών έως την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση καρτών, την αλλαγή ορίων, την αίτηση για νέα προϊόντα και πολλά άλλα).

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο πελάτη να ανοίξει λογαριασμό στην ProCredit Bank?
Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού είναι απλή, εύκολη και άμεση. Οι νέοι πελάτες, ιδιώτες είτε νομικά πρόσωπα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα στο φυσικό μας κατάστημα είτε online είτε μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου. Ένας τραπεζικός σύμβουλος θα προγραμματίσει συνάντηση μαζί τους, ώστε να συζητήσει τις βέλτιστες τραπεζικές υπηρεσίες για αυτούς με δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού και απομακρυσμένα, χωρίς να επισκεφτούν το κατάστημα και με άμεση πρόσβαση σε χρεωστική κάρτα, Internet Banking , POS, συναλλαγές και καταθετικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.