Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες – Βίντεο

- Διαφήμιση -

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και επίσημων φορέων του τόπου.

Σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου τελέστηκε στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, Πανηγυρική θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φαναρίου κ.κ.Αγαθαγγέλου, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ.Βαρθολομαίου, του Επισκόπου Μπουζουμπούρας και Μπορούντι Ισαάκ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγου.

- Διαφήμιση -

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες

Στη λατρευτική σύναξη παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Νομού Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η δήμαρχος Σερραίων Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Πολιτευτής Σερρών της ΝΔ Βέρρος Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αστυνομικών και λοιπών αρχών του τόπου και πλήθος λαού.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες

Ευλογήθηκαν τα εόρτια κόλλυβα των Αγίων Θεοδώρων και τελέστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου Πελοποννησίων Νομού Σερρών μνημόσυνο υπέρ ένα παύσεως της ψυχής του Αρχιστρατήγου κατά την επανάσταση του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες

Στη συνέχεια, με τον δυναμικό, θεολογικό και επίκαιρο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, ανέφερε ότι από την σημερινή εορτή των Αγίων Θεοδώρων εκπηγάζουν πολύ δυνατά και διαχρονικά μηνύματα για την ζωή των πιστών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Οι μνήμες των αγίων της πίστεώς μας, οδηγούν όλους μας σε πνευματικό αναβαπτισμό, επικαιροποιούν και παροντοποιούν με ένα τρόπο μοναδικό και συγκλονιστικό το μυστήριο της πίστεώς μας στον Χριστό. Μας στερεώνουν στην πίστη μας στον Θεό και μας βεβαιώνουν ότι Εκείνος είναι παρόν στη ζωή μας, ευεργετικά και προστατευτικά.

Ο Κύριός μας διά της αγίας Εκκλησίας Του, που είναι η ταμιούχος της χάριτος, στύλος και εδραίωμα της αληθείας και διά των αγίων Της, που είναι βλαστήματά Της, εργάζεται το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων. Το μυστήριο αυτό κρύπτει μία ακαταγώνιστον δύναμιν, από την οποία εμπνεύσθηκαν, οπλίσθηκαν και θωρακίσθηκαν οι άγιοι Μάρτυρες, οι οποίοι εθυσίασαν και την ίδια την ζωή τους για την αγάπη του Χριστού και της αληθείας. Οι άγιοι ζουν εις τον αιώνα γιατί είναι αρρήκτως ενωμένοι με Εκείνον, που είναι η αυτοζωή, η αλήθεια, ο αγιασμός.

Το ιερόν Ευαγγέλιο, ο σωστικός λόγος του Θεού δεν είναι μία άνευρη θεωρία, αλλά ζωή και μάλιστα ποιότητα και πληρότητα χριστοζωής, η οποία χαρακτηρίζεται από φως, αλήθεια, αγάπη, συγχωρητικότητα και θυσιαστικό φρόνημα. Αυτή τη πίστη παρέλαβε η Εκκλησία μας, η οποία αληθεύει εν αγάπη και αγαπά εν αληθεία».

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Θεοδώρων και της κάρας του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου, υπό τους ήχους τιμητικών τμημάτων του 19ου Συντάγματος Πεζικού, της Φιλαρμονικής Πενταπόλεως και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες

Προ του «Δι’ ευχών», ο Σεβ. κ. Θεολόγος αναφέρθηκε με καρδιακούς λόγους στο ιερό καθήκον της ευγνώμονος μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο άμεσο προκάτοχό του, Μητροπολίτη Μάξιμο, ο οποίος εργάσθηκε πολύ για την αναστήλωση του ιερού Καθεδρικού Ναού των Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μάξιμος, του οποίου το σεπτό σκήνωμα αναπαύεται από το έτος 2003 στον προαύλειο χώρου του περικαλλούς Καθεδρικού αυτού Ναού, διαδεχόμενος λαμπρούς και αγίους Ιεράρχες, που εποίμαναν μετ’ επιστήμης και οσιότητος την περίφημον Μητρόπολιν των Σερρών, εδούλευσε φιλοπόνως στην αρχιερατική του διακονία, έργοις και λόγοις, για την ανάδειξη και επαναλειτουργία του Καθεδρικού και Προσκυνηματικού αυτού ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων, τον οποίο πραγματικώς ανέστησε, εκάλλυνε και ανέδειξε ωράϊσμα και κλέος της τοπικής μας Εκκλησίας. Ας είναι αιωνία και αγήρως η σεπτή μνήμη του».

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.