Προς Απρίλιο ένας δεύτερος γύρος αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και τρίτη πληρωμή τον Ιούνιο

αποζημιώσεις ΕΛΓΑ
- Διαφήμιση -

Η ροή των πορισμάτων από τα τοπικά υποκαταστήματα προς τα κεντρικά του ΕΛΓΑ και κυρίως η προϋπόθεση εξόφλησης της ειδικής εισφοράς φαίνεται να διαμορφώνουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού, έπειτα από την πίστωση του πρώτου πακέτου αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ τα προηγούμενα 24ωρα.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2023, με τις πληροφορίες να τοποθετούν στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ το απαιτούμενο ποσό για την κάλυψη όλων των αναγκών, δηλαδή υπολείπονται επιπλέον 130 εκατ. ευρώ για να κλείσει ο ΕΛΓΑ τις υποθέσεις της περσινής χρονιάς, χωρίς να υπολογίζονται εδώ οι εξοφλήσεις για τις ζημιές του Daniel.

- Διαφήμιση -

Για την πληρωμή που ανακοινώθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ύψους 70 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατανομή των ποσών σε επιμέρους περιοχές της επικράτειας, με πηγές από τον ΕΛΓΑ να αναφέρουν πως πληρώθηκαν ζημιές από υποκαταστήματα που είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και είχαν ετοιμάσει εγκαίρως τα πορίσματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.