Δηλώσεις ετεροεπαγγελματιών συνταξιούχων αγροτών στην ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ
- Διαφήμιση -

Από το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η παρακράτηση εσόδων 10% υπέρ ΕΦΚΑ αντί παρακράτησης 30% από τη σύνταξη για τους συνταξιούχους που εργάζονται, σε μια ρύθμιση που αγγίζει τον αγροτικό χώρο στον βαθμό που ετεροεπαγγελματίες συνταξιούχοι αναπτύσσουν αγροτική δραστηριότητα, αφού ως γνωστόν, οι συνταξιούχοι αγρότες του τέως ΟΓΑ δεν είχαν παρακρατήσεις για συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου άνοιξε και η σχετική πλατφόρμα στην οποία οι συνταξιούχοι καλούνται να δηλώσουν την εργασία τους.

- Διαφήμιση -

Παράλειψη της δήλωσης επιφέρει χρηματική κύρωση ίση με δώδεκα (12) μηνιαίες συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Ωστόσο ο ΕΦΚΑ κάνει ισχυρή σύσταση (χωρίς να επιβάλλει κυρώσεις) και σε όσους το έχουν ήδη δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια στα ταμεία τους, να υποβάλουν εκ νέου δηλώσεις προκειμένου το σύστημα να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.