36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Σερρών

36η Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Σερρών
- Διαφήμιση -

36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Σερρών

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘’PHILIPPOS XENIA’’, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η 36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Σερρών.

- Διαφήμιση -

Προ της έναρξης των εργασιών της, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους πεσόντες εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, με την ευχή όλων να κλείσει εδώ αυτός ο μακρύς και στενάχωρος κατάλογος ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι παριστάμενοι, ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του περασμένου έτους, λαμβάνοντας εμπεριστατωμένα και αναλυτικά γνώση των πολλαπλών και ποικίλων δράσεων και ενεργειών της Ένωσης τόσο με την Έκθεση του Διοικητικού Απολογισμού από τη Γενική Γραμματέα κα. Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ όσο και του Οικονομικού Απολογισμού-Προϋπολογισμού από τον Ταμία της Ένωσης κ. Κωνσταντίνο ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ. Οι ως άνω απολογισμοί καθώς και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής έτυχαν της έγκρισης και αποδοχής της πλειοψηφίας των παρόντων μελών της Ένωσης.

36η Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.ΣερρώνΣτο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν οι αποστρατευθέντες αστυνομικοί για την πολυετή προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία καθώς επίσης τα τέκνα αστυνομικων-μελών της Ένωσης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές της Χώρας, κατά το προηγούμενο έτος, δίδοντας τους τιμητικό έπαινο και το συμβολικό χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ ως ελάχιστη αναγνώριση και ανταμοιβή των κόπων και της προσπάθειας τους.

Ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα της διασφάλισης της ενωτικής δράσης, αλληλεγγύης και συνεργασίας, το διαρκή αγώνα της Ένωσης, για τη διαφύλαξη κεκτημένων και θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι θα εξακολουθήσει η προσπάθεια και η πίεση προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για τον εφοδιασμό των υπαλλήλων και υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό ως βασικό στοιχείο και αποστολή του υγιούς συνδικαλισμού. Εξήρε επίσης την άψογη λειτουργία της τράπεζας αίματος του σωματείου, η οποία παρέχει σημαντική βοήθεια στα μέλη και τις οικογένειες τους έχοντας ευχέρεια διάθεσης αίματος ένεκα της αθρόας συμμετοχής των αστυνομικών, στις πραγματοποιηθείσες αιμοδοσίες. Επιπροσθέτως, τόνισε την ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης του Κώδικα Μεταθέσεων και την εξάλειψη διατάξεων που δημιουργούν αναιτιολόγητες και αναξιοκρατικές εξαιρέσεις στις μεταθέσεις αλλά και την αδήριτη ανάγκη στήριξης του συνδικαλιστικού κινήματος από το σύνολο των αστυνομικών.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, ο οποίος παρείχε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα, τις δράσεις και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, o Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας, Υγείας & Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτριος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών κ. Απόστολος ΛΙΤΣΙΟΣ ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τη σύσταση, λειτουργία και αποστολή του Ταμείου, επεξηγώντας τις αλλαγές που επέφεραν σε αυτό οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επιπροσθέτως, στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Θεόφιλος ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα. Άννα-Μισέλ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Παναγιώτης ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βισαλτίας κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΗΣ, εκπρόσωποι των Βουλευτών Σερρών της Ν.Δ. κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και κας. Φωτεινής ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, εκπρόσωπος του Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κώστα ΜΠΟΥΜΠΑ, ο Διευθυντής της Δ.Α. Σερρών Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΤΣΙΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας και εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Ίδρυμα Μέριμνας & Αριστείας κ. Απόστολος ΜΟΥΡΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής και μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας & ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας κ.κ. Πέτρος ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ, Εμμανουήλ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ και Δημήτριος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Σερρών Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Στέργιος ΜΠΑΓΚΟΣ, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σερρών κκ. Σοφοκλής ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ και Ιωάννης ΜΑΡΑΓΚΟΤΙΔΗΣ αντίστοιχα και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης μας κ. Γεώργιος ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ.

36η Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.ΣερρώνΣε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης αναφέρει:
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την προσέλευση και συμμετοχή τους στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, αφού η παρουσία τους αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους στις έως τώρα ενέργειές μας και μας οπλίζει με κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε με παραπάνω ζήλο και ζέση το συνδικαλιστικό μας έργο.
Να είστε σίγουροι αγαπητοί συνάδελφοι ότι η Ένωσή μας μάχονταν, μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και την κατάκτηση νέων στόχων καθώς επίσης και για την τήρηση των υποχρεώσεων της Διοίκησης απέναντι στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.