Σοφία Ζαχαράκη: Τι είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα

Ζαχαράκη
- Διαφήμιση -

Δήλωση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, αναφορικά με την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα:

Είναι σημαντικό να εξηγούμε στους πολίτες με απλό τρόπο, τι είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, πόσες και ποιες ευκαιρίες δίνει σε νέους ανθρώπους, γυναίκες, άτομα με αναπηρία άλλες ευάλωτες ομάδες να αποκτήσουν δουλειά και εισόδημα.

- Διαφήμιση -

Να μείνουν στον τόπο τους.
Και επίσης είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πόσο πολύ μπορούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιφέρειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε και το κάνουμε οργανωμένα εδώ στο 1ο συνέδριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.
Εδώ στη Δυτική Μακεδονία που λειτουργεί ήδη με επιτυχία σημαντικός αριθμός τέτοιων επιχειρήσεων. Ο στόχος μας είναι να μην μείνει κανείς πίσω. Αυξάνοντας τις ευκαιρίες και μειώνοντας τις ανισότητες.

Ευχαριστώ το υπουργείο εσωτερικών και τον τομέα Μακεδονίας Θράκης και τον υφυπουργό και Βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη για τη σημερινή διοργάνωση του συνεδρίου για την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία «Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου».

Ευχαριστώ τον βουλευτή Κοζάνης, Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη για τη συμμετοχή καθώς και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας! Μαζί και η βουλευτής επικρατείας Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία τοποθετήθηκε για το θέμα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεματική μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομο Πύρρο και τον καθηγητή, Κώστα Τσανακτσίδη. Μαζί μας διαδικτυακά και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου για να δώσει το συνολικό πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων!

Κυρίως ευχαριστούμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις που βρέθηκαν εκεί και θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία και τις καινοτόμες δράσεις τους.

Το υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας ως αρμόδιο Υπουργείο θα κινηθεί σε 4 άξονες:
-Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου
-Αξιοποίηση των 25 εκατομμυρίων στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για την καινοτομία, την επιμόρφωση σε καινοτόμες μεθόδους και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών
-Επικαιροποίηση του μητρώου των ΚΑΛΟ το οποίο διατηρείται στο υπουργείο.
-Διευκόλυνση των τρόπων χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.