Έλεγχοι monitoring μόνο για τσεκ 5.000 ευρώ και άνω συζητά τώρα η Ευρώπη

Έλεγχοι monitoring
- Διαφήμιση -

Με μία σειρά προτάσεων – προπομπό εξελίξεων και για την ελληνική γεωργία καθώς θα επέλθουν μέσω τροποποιήσεων των ευρωπαϊκών κανονισμών, υποδέχτηκε ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Λουίς Πλάνας τους μεγαλύτερους αγροτικούς φορείς της χώρας Asaja, COAG και UPA την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Έλεγχοι monitoring μόνο για τσεκ 5.000 ευρώ και άνω μαζί με αναβολή αμειψισποράς συζητά τώρα η Ευρώπη

- Διαφήμιση -

Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απαγόρευση εισαγωγών από Τρίτες Χώρες προϊόντων όπου καλλιεργούνται με φυτοπροστατευτικά τα οποία δεν επιτρέπονται εντός ΕΕ, η εξαίρεση για το 2024 όλων των αγροτών με αρδευόμενες εκτάσεις και από την υποχρέωση αμειψισποράς, η κατάργηση αρκετών ελέγχων μέσω monitoring για αγρότες που λαμβάνουν έως 5.000 ευρώ επιδοτήσεις και η αναθεώρηση του κανονισμού της ΕΕ για τις αθέμιτες πρακτικές στην αλυσίδα αγροτικής εμπορίας. Πρόκειται για μία σειρά μέτρων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και έρχονται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων των εννέα χωρών του Νότου της ΕΕ (EU MED-9) για αλλαγές στην ΚΑΠ, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Σημειώνεται πως παρά τα παραπάνω μέτρα οι Ισπανοί αγρότες αποφάσησαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με μπλόκα στα λιμάνια Αλχεθίρας και της Βαλένθια αλλά και στην πόλη της Μαδρίτης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.