Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κοντά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κοντά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Διαφήμιση -

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κοντά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ένα περιβάλλον στο οποίο παρατηρούνται ανησυχητικά φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και συμπεριφορών από κάποιους μαθητές που δεν συνάδουν με την εφηβική ηλικία και το παιδαγωγικό ήθος, το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ προσεγγίζει τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας, με ένα σύγχρονο παιδαγωγικό εποπτικό μέσο διδασκαλίας, που αφορά ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Οι θεματικές ενότητες του βίντεο περιλαμβάνουν αναφορές σε ζητήματα αγωγής λόγου, σκηνικών, κοστουμιών, σκηνοθεσίας, θεατρικού κειμένου, θεατρικής μουσικής κ.α. – πληροφορίες και γνώσεις που ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα σχολικές θεατρικές ομάδες μαθητών και είναι επιβοηθητικές για τους υπεύθυνους καθηγητές τους.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 45΄ παρουσιάζεται αποκλειστικά εντός του σχολείου, με όριο προβολών τον Απρίλιο του 2024, σε μέρα και ώρα που καθορίζεται μετά από συνεννόηση ανάμεσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τα αντίστοιχα σχολεία.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ με υπεύθυνο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Νίκο Βεργίδη.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία (Γυμνάσια ή Λύκεια) συνεχίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, για την συμμετοχή τους στον προγραμματισμό των προβολών του ντοκυμαντέρ.

Τα πρώτα σχολεία που ήδη το παρακολούθησαν είναι το Γυμνάσιο Λειβαδιάς Σιντικής και το Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών. Ακολουθούν αρκετά ακόμη.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, η Πρόεδρος και το Δ.Σ του θεάτρου, ευχαριστούν θερμά την Διεύθυνση και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποδοχή και την στήριξη της προσπάθειας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών να προσεγγίσει τους μαθητές του Νομού μας με “όπλο” τον πολιτισμό και ειδικά το Θεατρικό Γεγονός, το οποίο υπηρετούμε με συνέπεια από την ίδρυση του θεάτρου.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.