Ο Τάσος Χατζηβασιλείου με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Τάσος Χατζηβασιλείου με Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
- Διαφήμιση -

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, τη συνόδευσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

- Διαφήμιση -

Τάσος Χατζηβασιλείου με Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Τη Μαλτέζα πολιτικό υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντησή τους, όπου συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο κ. Χατζηβασιλείου, συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν την Ευρώπη. «Οι ερχόμενες Ευρωεκλογές είναι μια κομβική στιγμή, καθώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί που θα αναμετρηθούν με τα στοιχήματα της Ευρώπης την επόμενη πενταετία. Ένα από τα σημαντικά ζητούμενα είναι το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει μία πραγματική διάσταση στρατηγικής αυτονομίας αλλά και πώς θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Με την κ. Πρόεδρο ήταν φυσικό να συζητήσουμε και το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού και την ανάγκη μίας κοινής ευρωπαϊκής στάσης. Είναι μία στάση αλληλεγγύης μεταξύ των μελών με την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των ευθυνών. Και είναι μία κατεύθυνση την οποία ήδη ευνοεί η πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, κάτι για το οποίο και η κ. Πρόεδρος προσωπικά αγωνίστηκε πολύ. Ένα θέμα κρίσιμο για την πατρίδα μας, που παραμένει σε μία περιοχή πολλαπλών κρίσεων, οι οποίες προφανώς ούτε αυτές λείπουν και έλειψαν από τη σημερινή ατζέντα της συζήτησής μας», πρόσθεσε.

Τάσος Χατζηβασιλείου με Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής, ο οποίος διατηρεί μακροχρόνια φιλία με την κ. Μέτσολα, γευμάτισε μαζί της και στη συνέχεια, με την ιδιότητά του ως Ά Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, τη συνόδευσε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.