Αρχαία Νεμέα: Ταξίδι σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου

Αρχαία Νεμέα
- Διαφήμιση -

Πάμε ένα ταξίδι στην αρχαία ελληνική μυθολογία, εκεί που ο Ηρακλής σκότωσε το Λιοντάρι της Νεμέας και που ο τόπος μοσχοβολά κρασί.

Η περιοχή που ζούσε ο λέων της Νεμέας και έσπερνε τον τρόμο, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Ηρακλή στον πρώτο του άθλο, αποτελεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην Πελοπόννησο και μια πανέμορφη στάση στην περιοχή, για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την αρχαιότητα, προτού γεμίσουν το ποτήρι τους με τα κρασιά της Νεμέας.

- Διαφήμιση -

Η Αρχαία Νεμέα, λοιπόν, στα ημιορεινά του νομού Κορινθίας, σε υψόμετρο 286 μέτρα, φιλοξενεί τα ερείπια του ναού του Νέμειου Δία, από τον οποίο σώζονται μόνο εννέα κίονες και οι σπόνδυλοι μερικών άλλων, και βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το σημερινό χωριό της Αρχαίας Νεμέας.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε σημαντική πόλη της αρχαιότητας, καθώς εκεί διοργανώνονταν τα Νέμεα ή Νέμεια, αθλητικοί αγώνες της αρχαιότητας. Σήμερα αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή για να θαυμάσετε τα αρχαία και φυσικά να δοκιμάσετε τα υπέροχα κρασιά της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.). Η περιοχή είναι χτισμένη πάνω σε λόφο για αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη και μπορείτε να δοκιμάσετε το τοπικό κρασί στις ταβέρνες ή αφού επισκεφτείτε κάποιο ή κάποια από τα δεκάδες οινοποιεία της περιοχής.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.