Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρών

πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρών
- Διαφήμιση -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρών

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών είναι υπερήφανος για την διοργάνωση της μεγάλης επετειακής εκδήλωσης με γενικό τίτλο ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια των Σερρών.

- Διαφήμιση -

Εκδήλωση πολυδιάστατη η οποία περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής Σερραίων εικαστικών με θέμα τον Έφεδρο Αξιωματικό και τον αγώνα στο Ύψωμα 731 που εγκαινιάσαμε στο φουαγιέ του θεάτρου.
Συμμετείχαν Αναβιωτές της Ομάδας του Μουσείου Μιχάλη Τσαρτσίδη, φορώντας στολές της εποχής του 1940 – 41 εισήγαγαν τους παρευρισκόμενους στον ιστορικό χρόνο της εκδήλωσης.

 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρώνΟ Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση για πρώτη φορά στις Σέρρες Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στις δράσεις του Συνδέσμου μας που τον καθιστούν πρωτοπόρο πανελλαδικά καθώς και σε όσα προγραμματίζονται κατά την διάρκεια του επετειακού έτους που διανύουμε. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγο που έθεσε υπό την πνευματική του αιγίδα την εκδήλωση όπως και όλους του επετειακούς εορτασμούς του ΣΕΑΝ Σερρών καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και την Δήμαρχο Σερρών που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εκατονταετηρίδα του ΣΕΑΝ Σερρών. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στην εξέλιξη των εργασιών του Μουσείου Εφέδρων Αξιωματικών και στην προοπτική ολοκλήρωσής εντός του επετειακού έτους που διανύουμε. Η πρόοδος των εργασιών κατέστη εφικτή χάρη σε ιδιωτικές χορηγίες στις οποίες επίσης έγινε αναφορά.

 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρών

Το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου Εφ. Λγος ΠΖ Σαράντης Τρεβλόπουλος και η κ. Ισιδώρα Μάλαμα Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων αφηγήθηκαν με μοναδικά ζωντανό και ποιητικό τρόπο τα γεγονότα των μαχών του Υψώματος 731 και τις μοναδικές στιγμές ηρωισμού των Σερραίων μαχητών του 19ου Συντάγματος Πεζικού. Ειδικότερα παρουσιάστηκε η ιστορία του θεσμού του Έφεδρου Αξιωματικού καθώς και το χρονικό του αγώνα στο Ύψωμα 731 και οι στιγμές ηρωικού μεγαλείου των Σερραίων μαχητών που υπερασπίστηκαν την τιμή της Πατρίδας μας, με ειδική αναφορά στους Σερραίους Εφέδρους Αξιωματικούς που ηγήθηκαν του αγώνα. Η αφήγηση των γεγονότων συνδέονταν με μία αδιατάρακτη ενότητα με απαγγελίες από το εμβληματικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Άσμα Ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» και από το «Άξιον Εστί» δημιουργώντας έτσι ένα πέπλο συγκίνησης και ενθουσιασμού.

 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρώνΟι μαθητές της θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Σερρών με την εξαίρετη εκπαιδευτικό τους κ. Μαρία Μεντίζη μας παρουσίασαν ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο σε κείμενα που ετοίμασε η ίδια, όπου παρουσίαζε με ιστορική πιστότητα και με τον τρόπο που μόνο τα παιδιά μπορούν τα γεγονότα των μαχών του Υψώματος 731.

 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρώνΗ τετραφωνική ιστορική χορωδία του ιστορικού Ομίλου Ορφέας Σερρών ο Μακεδονομάχος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Χρήστου Καλλία, ενθουσίασε το κοινό με τον συγκινητικό τρόπο που απέδωσε τραγούδια του Έπους του 1940.

Πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του θυρεού του Συνδέσμου μας στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της κ. Χρήστο Χρηστίδη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά προς τον Σύνδεσμό μας. Η προσφορά της ΕΑΑΣ συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών του Μουσείου Εφέδρων Αξιωματικών.

 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της ΣΕΑΝΣερρώνΚλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Σερρών ευχαρίστησε και να συνεχάρη θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για το εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης που αποτέλεσε μία μυσταγωγία ιστορικής γνώσης και ύμνο στον Έφεδρο Αξιωματικό. Ιδιαίτερα Συγχαρητήρια στο μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου Εφ. Λγο ΠΖ Σαράντη Τρεβλόπουλο που είχε τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης, την κ. Ισιδώρα Μάλαμα Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων που συνεργάστηκε στενά στην επιμέλεια των κειμένων και στις απαγγελίες, στην κ. Μαρία Μεντίζη που προετοίμασε το υπέροχο θεατρικό δρώμενο και βέβαια στον κ. Χρήστο Καλλία τον διευθυντή της μοναδικής τετραφωνικής χορωδίας που απέδωσε τόσο συγκινητικά τραγούδια.

Παραβρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου μας τιμώντας την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση για πρώτη φορά στις Σέρρες Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγος, οι Βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κώστας Μπούμπας καθώς και εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του πρώην Υπουργού και μέλους του Συνδέσμου Κώστα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΑΣ Χρήστος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος, εκπρόσωπος της ΠΥ Σερρών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτηρία Πάνου και Γιώργος Ταΐρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών και μέλος του Συνδέσμου Εφ. Λγος Αθανάσιος Μαλιαράς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Συνδέσμου Εφ. Τχης Δημήτρης Σωτηριάδης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σερρών ΕΑΑΣ Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο πρόεδρος του Ομίλου Ορφέας Χαράλαμπος Φώτογλου, η πρόεδρος του παραρτήματος Σερρών ΕΕΣ Μαρία Θεοδωρίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου αποστράτων ΕΛΑΣ Σοφοκλής Τσερτσίδης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.