«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM» – Ένας σύγχρονος «άμβωνας» μαρτυρίας του Ευαγγελικού λόγου και ήθους

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνια
- Διαφήμιση -

«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM» – Ένας σύγχρονος «άμβωνας» μαρτυρίας του Ευαγγελικού λόγου και ήθους

Καρπός της ανυστάκτου ποιμαντικής μερίμνης και «πρωτογέννημα» της Αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Σερραϊκής Εκκλησίας, «Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM», εορτάζει εφέτος την συμπλήρωση είκοσι ετών (15 Φεβρουαρίου 2004 – 2024) καρποφόρου συνεχούς λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας, ως ένας σύγχρονος «άμβωνας» ορθοδόξου εκκλησιαστικής μαρτυρίας και διαδόσεως του σωστικού Ευαγγελικού λόγου και ήθους.

- Διαφήμιση -

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΣτο πλαίσιο του ως είρηται εικοσαετούς εορτασμού, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποίησε, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, εκδήλωση επετειακού χαρακτήρος, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Σερρών κ. Κ. Μπούμπας, ο πρώην Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σερρών κ. Χ. Παλάζη, καθώς και πλήθος Σερραίων, που υπερπλήρωσαν τον φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου.

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΑρχικώς, ο αιδεσιμολ. Σταυρ. Οικονόμος π. Αθανάσιος Βουρουτζής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Κιβωτός», προλογίζοντας την όμορφη εκδήλωση λόγου και μέλους, ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβ. κ. Θεολόγο για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία ιδρύσεως και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στην τοπική Εκκλησία, αλλά και για την αδιάπτωτη πατρική φροντίδα, το συνεχές ενδιαφέρον και την έμπρακτη μέριμνά του για την πρόοδο και προκοπή της πνευματικής αυτής επάλξεως της Εκκλησίας των Σερρών.

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΑκολούθως, η εκπαιδευτικός και ραδιοφωνική παραγωγός της καθημερινής εκπομπής «Πρωϊνός περίπατος» του Ρ/Σ «Ράδιο Κιβωτός», κ. Χάρις Δημητρακούδη, εκ των πρώτων συνεργατών του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας των Σερρών, κατέθεσε με έκδηλη συγκίνηση προσωπικά βιώματα των πρώτων χρόνων λειτουργίας, αναφέρθηκε στο όραμα του Ρ/Σ της τοπικής Εκκλησίας, στην πραγματοποιηθείσα τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του σταθμού και σημείωσε την μεγάλη στήριξη και αγάπη των ακροατών, τα πνευματικά οφέλη, που αποκομίζουν καθημερινώς οι συντελεστές των ραδιοφωνικών εκπομπών, αλλά και οι πολυπληθείς ακροατές.

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΣτη συνέχεια, μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, μέλη του νεανικού συγκροτήματος «Σπασμένα κλειδιά», παρουσίασαν αριστοτεχνικώς μουσικό πρόγραμμα, δίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα χαράς και ευφροσύνης στην εκδήλωση, αποσπώντας δικαίως το θερμό χειροκρότημα του πυκνότατου ακροατηρίου.

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΤον λόγο, στη συνέχεια, έλαβε η συγγραφέας και καταξιωμένη ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «Ραδιοπαραμυθία» της Πειραϊκής Εκκλησίας, κ. Σοφία Χατζή, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών κ. Θεολόγο για την πρόσκληση και την αβραμιαία φιλοξενία στις Σέρρες, κατέθεσε την πολύχρονη εμπειρία της στην διακονία του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου, εκφράζοντας εκ παραλλήλου τον ενθουσιασμό, αλλά και τον θαυμασμό της για τον άρτιο τρόπο λειτουργίας του Ρ/Σ «Κιβωτός», ο οποίος οικοδομεί κατά Χριστόν, πληροφορεί υπευθύνως, γαληνεύει, ηρεμεί, ωφελεί, παρηγορεί τις ψυχές των ακροατών, προάγει τον πολιτισμό και προσφέρει Χριστό και Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικώς είπε.

Ακολούθως, προβλήθηκε σύντομο οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο, οι διατελέσαντες Διευθυντές, οι συνεργάτες και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αλλά και φίλοι ακροατές του Ρ/Σ «Κιβωτός» προσέφεραν την προσωπική τους μαρτυρία, ως κατάθεση ψυχής, για την τόσο ωφέλιμη και στηρικτική ραδιοφωνική μαρτυρία της Εκκλησίας, η οποία προσφέρει μέσα από την συχνότητα των 99,2 των FM τον πάντα σωστικό και φωτιστικό λόγο του Κυρίου.
Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, εμπνευστής και δημιουργός του πνευματικού αυτού «άμβωνος» της Εκκλησίας, στον σύντομο χαιρετισμό του, βγαλμένο μέσα από τον πλούτο της πατρικής του αγάπης και εμπειρίας, από την πολύχρονη διακονία του και στον τομέα της διακονίας στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο, αφού ευχαρίστησε την κ. Χατζή για την κατά πάντα θαυμάσια ομιλία της, επανέλαβε την μοναδική και διαρκή αξία της μαρτυρίας του λόγου και του έργου της Εκκλησίας, μέσα από την πνευματική αυτή έπαλξη και μάλιστα στην σύγχρονη ταραγμένη εποχή, τονίζοντας εκ παραλλήλου την πολύτιμη και ανεπανάληπτη πνευματική προσφορά του «Ράδιο Κιβωτός» στους πικρούς χρόνους της υγειονομικής κρίσεως. Ήταν προσφορά ελπίδος, παρηγοριάς και δυνάμεως, όπως χαρακτηριστικώς σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.
Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΣτην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε πατρικώς όλους τους φίλους, συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες του Ρ/Σ «Κιβωτός», αλλά και την Σερραϊκή κοινωνία, που στηρίζουν με έναν συγκλονιστικό τρόπο αυτήν την προσπάθεια της Εκκλησίας, γεγονός που γεμίζει όλους με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμώς, τον Πρόεδρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών κ. Ι. Καλόμοιρο, την Προϊσταμένη κ. Β. Μπουτζή και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου, την Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σερρών κ. Χ. Παλάζη, τα ταλαντούχα μέλη του νεανικού μουσικού συγκροτήματος, τον Διευθυντή π. Αθανάσιο καθώς και τους προαπελθόντες Διευθυντές του Ρ/Σ «Κιβωτός» της Εκκλησίας των Σερρών, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, τους τεχνικούς συμπαραστάτες
και όλους εκείνους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

Σέρρες «Ράδιο Κιβωτός» επέτειος 20 χρόνιαΤέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στην κ. Χ. Δημητρακούδη, τιμητική πλακέτα, ως επιβράβευση της πολυχρόνιας προσφοράς της στην διακονία του Ρ/Σ «Κιβωτός». Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε, επίσης, στους παρευρισκόμενους συντελεστές και συνεργάτες του ραδιοφώνου μία πνευματική ευλογία, ένα βιβλίο με απάνθισμα διηγημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη, ως αγαθή ενθύμηση της ημέρας, απευθύνοντας σε όλους πατρικές ευχές και πολλές ευχαριστίες για την καρποφόρο και ευλογημένη συνεργασία και προσφορά τους προς δόξαν Θεού, χαρά και έπαινο της Εκκλησίας και στηριγμό του λαού του Θεού.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.