Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Νοσοκομείο Σερρών ώρα μηδέν

ΝΕ Σερρών ΠΑΣΟΚ: Νοσοκομείο Σερρών ώρα μηδέν
- Διαφήμιση -

Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Νοσοκομείο Σερρών ώρα μηδέν

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών:
Ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για ενημέρωση και συζήτηση βρεθήκαμε την Πέμπτη 15/02/2024 στη σύσκεψη για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Σερρών.

- Διαφήμιση -

Στην τοποθέτηση του ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ως ΠΑΣΟΚ είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια που γίνεται να αναδειχθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο και στο αίτημα για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ώστε το Γ.Ν. Σερρών να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι Σερραίοι πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών προς άλλα νοσοκομεία εφόσον δεν καλύπτονται πρώτα οι ανάγκες του Γ.Ν. Σερρών. Συμπλήρωσε, ότι πλέον η υγεία γίνεται ταξική κι αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, καθώς η απαξίωση, η εξαθλίωση και ο αφανισμός της δημόσιας υγείας είναι προ των πυλών. Δεν είναι μόνο η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, είναι και η μη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που ειδικά στην πόλη των Σερρών γνωρίζουμε ότι στην ουσία υπολειτουργεί το Κ.Υ. Αστικού Τύπου που θα βοηθούσε αρκετά στην αποσυμφόρηση του όγκου των ασθενών που επισκέπτονται το Νοσοκομείο. Τέλος, κάλεσε τους κυβερνητικούς Βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά όσους επαίρονται για τις απευθείας διασυνδέσεις με το Μαξίμου και να ζητήσουν την έκτακτη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών, ώστε να προσληφθούν επικουρικοί ιατροί για να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε την πλήρη αδιαφορία των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού που αγνόησαν επιδεικτικά στην πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ν.Σερρών για να ενημερωθούν και να συμβάλουν στην επιστροφή της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σερρών. Ακόμα και η απουσία τους λόγω κοινοβουλευτικής δραστηριότητας δεν αποτελεί δικαιολογία καθώς σε αντίστοιχες κοπές βασιλόπιτας εκπροσωπούνται μέσω αντιπροσώπου τους. Είναι συνειδητή επιλογή τους να απαξιώσουν το Ε.Σ.Υ.

Για εμάς ως ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσεί σοβαρά και χρειάζεται αναγέννηση, αναδιοργάνωση και ενίσχυση για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής. Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας επικοινωνιακά και δημοσκοπικά. Για εμάς δεν υπάρχει άλλη λύση. Η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής. Γι’αυτό το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να αναδεικνύει το θέμα της Δημόσιας Υγείας, θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παρεμβαίνει πολιτικά και θεσμικά με προτάσεις. Και κοινοβουλευτικά και κοινωνικά θα είμαστε πάντα παρόντες για να έχουν οι Σερραίοι την περίθαλψη που τους αξίζει!

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.