Ενέργειες Δημάρχου Σιντικής για επαναλειτουργία του αεροδρομίου Χορτερού

Δήμαρχος Σιντικής για επαναλειτουργία αεροδρομίου Χορτερού
- Διαφήμιση -

Δελτίο τύπου απέστειλε ο Δήμος Σιντικής, όπου περιγράφονται η βούληση αλλά και οι ενέργειες του Δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου, με στόχο την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Χορτερού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Σιντικής, αναφέρει:
Από το 2018 εκκρεμεί το ιδιοκτησιακό του Αεροδρομίου του Χορτερού. Σε πρόσφατο έγγραφό του το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) χαρακτήρισε ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ τον Δήμο Σιντικής, καθώς ΟΦΕΙΛΕΙ μισθώματα 27.500 ευρώ για την ενοικίαση του αεροδρομίου Χορτερού από το 2018! Πρόκειται για μια ακόμη ΑΣΤΟΧΙΑ (επιεικής όρος) της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, καθώς τότε η Επίτροπος είχε απορρίψει την δαπάνη για την ενοικίαση λόγω ανεπαρκούς αιτιολόγησης της σκοπιμότητας ενοικίασης του αεροδρομίου!

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 σε προγραμματισμένη επίσκεψή μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησα την αξιοποίηση των πρώην στρατιωτικών κτιρίων και οχυρών του Δήμου Σιντικής. Για να ανάψει όμως το πράσινο φως από το ΤΕΘΑ τέθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση να πληρωθεί το εν λόγω χρέος.

Έχοντας ΠΛΗΡΗ επίγνωση της αναγκαιότητας για τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Σιντικής αναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την διεκπεραίωση της διευθέτησης του θέματος που υφίσταται εδώ και 6 χρόνια. Το αεροδρόμιο του Χορτερού θα αποτελέσει έναν ακόμη οικονομικό πόρο για τον Δήμο Σιντικής. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την χρήση του από αερολέσχες, συλλόγους και σχολές αλεξιπτωτιστών! Εκτός από τους αεραθλητικούς αγώνες που θα διοργανώνονται εντός του έτους προσδοκούμε να επισκέπτονται τον τόπο μας κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες λάτρεις της ερασιτεχνικής πτήσης και της πτώσης με αλεξίπτωτο! Αυτοί οι άνθρωποι θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία, αρκεί ως Δήμος να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές γι’ αυτούς!

Φωτεινό παράδειγμα το αεροδρόμιο στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά όπου η Αερολέσχη Σερρών δραστηριοποιείται σε έναν εξαιρετικό χώρο που συνεχίζει να διαμορφώνεται με απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων!

- Διαφήμιση -

Δήμαρχος Σιντικής για επαναλειτουργία αεροδρομίου ΧορτερούΥΓ: σήμερα πέταξα για πρώτη φορά με μονοκινητήριο αεροσκάφος μετά από πρόταση του συνδημότη μου κ.Δημήτριου Τριανταφύλλου. ΚΑΙ από ψηλά ο Δήμος Σιντικής είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ! Μετά από αυτήν την μοναδική εμπειρία κατανοώ ΠΛΗΡΩΣ την αναγκαιότητα για ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του αεροδρομίου του Χορτερού!

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.