Άτοκα η ρύθμιση για χρέη στο ρεύμα, γύρω στα 10 λεπτά κλειδώνει η κιλοβατώρα για μια δεκαετία μαζί με φ/β

ρεύμα
- Διαφήμιση -

Μεταξύ 9,3 και 11 λεπτών θα στοιχίζει από 1η Απριλίου η κιλοβατώρα για τα αγροτικά τιµολόγια ρεύµατος σε όλους τους παρόχους, σε µια κίνηση συµβιβασµού της κυβέρνησης µε τις διεκδικήσεις των µπλόκων, η οποία ωστόσο δεν φάνηκε να πείθει τους παραγωγούς όσο τουλάχιστον προσδοκούσε το Μαξίµου.

Η πολιτική της συγκεκριµένης τιµολόγησης θα διατηρηθεί για δυο χρόνια, µέχρι δηλαδή τον Απρίλιο του 2026, ενώ στη συνέχεια, ενεργοποιείται µια εξίσωση τιµολόγησης, η οποία θα χρεώνει 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το ένα τρίτο της κατανάλωσης, µε τις υπόλοιπες κιλοβατώρες να χρεώνονται µε βάση τις τότε τιµές της αγοράς και µε διάρκεια οχτώ ετών.

- Διαφήμιση -

Σήµερα, δηλαδή για τον Φεβρουάριο, η τιµή της κιλοβατώρας στα τιµολόγια που έχει ανακοινώσει η ∆ΕΗ, στην οποία βρίσκεται και το 70% των αγροτικών συνδέσεων, είναι στα 15,2 λεπτά το κιλό. Η έκπτωση άρα που φτάνει στους αγρότες, µε σηµείο αναφοράς τις σηµερινές τιµές κυµαίνεται µεταξύ των 4,2 και 5,9 λεπτών, κάτι το οποίο εξαρτάται από το προφίλ του εκάστοτε παραγωγού, δηλαδή αν είναι συνεταιρισµένος, αν έχει οφειλές ή αν καλλιεργεί συµβολαιακά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.