Επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για Μικροπιστώσεις των αγροτών

Μικροπιστώσεις των αγροτών
- Διαφήμιση -

Από τα 21,5 στα 61,5 εκατ.ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Μικροπιστώσεων σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ που τροποποίησε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, ανεβάζοντας τα έτη αποπληρωμής από τα 5 στα 7 για υφιστάμενα δάνεια παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για Μικροπιστώσεις αγροτών, στα 7 έτη η αποπληρωμή

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση συνίσταται στα εξής:

  • Στην αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου από 21,5 εκ. € σε 61,5 εκ. €. Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες χρηματοδότησης του αγροδιατροφικού τομέα (ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις) και την αυξημένη ζήτηση του ΧΕ του ΤαΜιΔΑΕ που είχε σαν αποτέλεσμα την εξάντληση των πόρων αυτού, εξασφαλίστηκαν και διατίθενται 40 επιπλέον εκ. € για την εύρυθμη λειτουργία του.
  • Στην αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων από 5 σε 7 έτη για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Η διάταξη έχει εφαρμογή και σε υφιστάμενα δάνεια.
  • Στην πρόβλεψη της δυνατότητας εφαρμογής εμβόλιμης περιόδου χάριτος 24 μηνών σε εκταμιευμένα δάνεια για περιπτώσεις Τελικών Αποδεκτών που αντιμετωπίζουν ανωτέρα βία ή φυσική καταστροφή και στη διατήρηση της περιόδου χάριτος για τα νέα δάνεια.

Γιώργος Κοντονής

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.