ΕΦΚΑ: Ερχονται προσλήψεις προσωπικού μετά από 10 χρόνια

ΕΦΚΑ
- Διαφήμιση -

Προσλήψεις, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός του 2024 ο ΕΦΚΑ, ενισχύοντας σημαντικά θέσεις άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών και την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Αναλυτικά η σημαντική ενίσχυση του ΕΦΚΑ με 690 νέες προσλήψεις προσωπικού, εκ των οποίων οι 540 μέσω ΑΣΕΠ και οι υπόλοιπες 150 μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την πρόσληψη άνεργων ηλικίας 55 -74 ετών, αναμένεται εντός του 2024.

- Διαφήμιση -

Η αύξηση του προσωπικού κατά περίπου 10% έρχεται καθώς παρατηρείται και στον ΕΦΚΑ, όπως και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, σημαντική εκροή προσωπικού, και μάλιστα του πλέον έμπειρου κυρίως στα συνταξιοδοτικά ζητήματα, λόγω δικής του συνταξιοδότησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του Φορέα, συνολικά, στον ΕΦΚΑ απασχολούνται 7.000 άτομα, όταν οι οργανικές θέσεις του ταμείου ανέρχονται σε 8.500.

Με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί για το 2024, αν και δεν καλύπτονται όλα τα κενά που υπάρχουν στον ενιαίο φορά ασφάλισης, θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες για τμήματα όχι μόνο σε σχέση με την διαδικασία συνταξιοδότησης, αλλά και διοικητικές υπηρεσίες και στελέχη πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να προσληφθεί προσωπικό με ειδικότητες όπως διοικητικού-οικονομικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ στο πλαίσιο των μεγάλων έργων ψηφιοποίησης του ΕΦΚΑ που «τρέχουν», αρκετές θέσεις θα καλυφθούν από στελέχη πληροφορικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επίσης, κάποιες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς καθώς και μηχανολόγους μηχανικούς, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Πρόκειται για τις 540 προσλήψεις που αφορούν οργανικές θέσεις με επιτυχόντες στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Οι υπόλοιπες 150 θέσεις θα καλυφθούν με συμβασιούχους, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ανέργους ηλικίας 55 – 74 και βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης, θα ενσωματωθούν στο φορέα σε κεντρικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την έκδοση των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να εκπαιδευτούν από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης του ΕΦΚΑ και να συμβάλλουν στην προσπάθεια εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων. Οι προσλήψεις αυτές θα είναι με συμβάσεις έως 23-24 μήνες, καθώς η επέκταση πέραν των 2 ετών δεν επιτρέπεται. Αναλυτικά, βάσει του προγράμματος της ΔΥΠΑ που στόχο έχει την πρόσληψη μεγάλων στην ηλικία ανέργων σε θέσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα και να πάρουν σύνταξη, οι προσληφθέντες θα εκπαιδευτούν και θα ενσωματωθούν στο φορέα ώστε να κατανεμηθούν τόσο σε κεντρικές υπηρεσία όσο και σε υποκαταστήματα.

Αρχικά, η σύμβασή τους θα έχει διάρκεια 12 μηνών, όμως δίνεται από το ίδιο το πρόγραμμα, δυνατότητα επέκτασής του για άλλους 12 μήνες. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως και τα 750 ευρώ μηνιαία.

Βέβαια, παρ’ ότι προωθείται η πρόσληψη περίπου 10% του συνολικού προσωπικού που απασχολείται στον ΕΦΚΑ, τα κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, καθώς από το 2017 που ξεκίνησε να λειτουργεί ο ενιαίος φορέας, έχουν αποχωρήσει για συνταξιοδότηση 900 εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, βάσει του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το 2021 και ορίζει ότι πλέον, θα γίνονται εξετάσεις ΑΣΕΠ κάθε 2 χρόνια, ο ΕΦΚΑ είχε ζητήσει μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, των υπουργείων καθώς και των ΟΤΑ Α και Β βαθμού 845 άτομα. Εντός του 2024 θα προσληφθούν οι πρώτοι 540 επιτυχόντες.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.