Ημερολόγιο 2024 Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος”

Ημερολόγιο 2024 Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών
- Διαφήμιση -

Ημερολόγιο 2024 Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος”

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:
Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση έκδοσης ποιοτικών πολυσέλιδων θεματικών ημερολογίων, προχωρήσαμε και φέτος στην έκδοση ενός υπέροχου ημερολογίου για το 2024.
Βασιζόμενοι στο πλούσιο φωτογραφικό λαογραφικό μας υλικό, το χρησιμοποιήσαμε με απόλυτο σεβασμό, προσπαθώντας μέσα από αυτό να αναδείξουμε το θέμα μας, με ένα πιο μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο.
Στη προσπάθειά μας αυτή “κόψαμε-ράψαμε”, ξαχρίσαμε, συνθέσαμε και ανασυνθέσαμε προσφιλείς προγονικές φυσιογνωμίες, κόντρα στην αχλύ του χρόνου, που στην περίπτωσή μας κρίνεται ανίκανη να σβήσει τις ζωηρές μνήμες που μας γεννά απλά και μόνο η θέασή τους !

- Διαφήμιση -

Ο τίτλος και το εισαγωγικό σημείωμα που ακολουθούν, περιγράφουν επιγραμματικά το σκοπό και το στόχο του εγχειρήματός μας.
“ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ.
Τα θεμέλια της ύπαρξής μας!”

Ημερολόγιο 2024 Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών "Γ. Ολύμπιος"Όταν συχνά αντιξοότητες, ανυπέρβλητες δυσκολίες και αναποδιές, μας ταράζουν στο διάβα της πολύπαθης ζωής μας,η ψυχούλα μας “επιλαμβάνεται” ψάχνοντας απεγνωσμένα “γιατρικά” για να σπρώξει όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που μας πνίγουν στη λήθη.
Ανασκουμπώνεται λοιπόν αυτεπάγγελτα για να γλυκάνει τους λογισμούς μας, σάμπως και διαισθάνεται πως πρέπει να αποβάλει τα τοξικά σκουπίδια του νου, χρησιμοποιώντας “πανάρχαια γνώση” και δοκιμασμένα “όπλα”, γνωρίζοντας πως έχει ιερό χρέος να μας προστατέψει.
Ξέρει θαρρείς από μόνη της να στρέφει το νου σε ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος, θυμίζοντάς μας πανέμορφες αναμνήσεις απ’ τα χρόνια της νιότης, τότε που συμβιώναμε αρμονικά με παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες και λοιπούς συγγενείς, δεμένοι σα γροθιά, αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες συμπορευόμενοι και συμπάσχοντες, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μέσα στις μεγάλες μας οικογένειες, νοικοκυρίσια και χωρίς εξάρσεις, έτσι απλά και ανεπιτήδευτα !
Αυτό λοιπόν είναι το θέμα και το πνεύμα του φετινού ημερολογίου που έχει σκοπό να μας θυμίσει προσφιλείς φυσιογνωμίες αγαπημένων προγόνων που αποτελούν διαχρονικά τα στέρεα θεμέλια της ύπαρξής μας.
Αυτούς τους εν πολλοίς ολιγογράμματους με τις μεγάλες ψυχές και τις ορθάνοικτες και ζεστές αγκαλιές που μας σημάδεψαν παντοτινά με το παράδειγμά τους και μας διαπαιδαγώγησαν ενίοτε απλά και μόνο με τη στάση τους, διδάσκοντάς μας διαχρονικές αξίες και ιδανικά, που δεν ξεθωριάζουν στο χρόνο.

Κινούμενοι στο ανωτέρω πλαίσιο καταβάλαμε συνειδητά κάθε προσπάθεια έτσι ώστε όλος αυτός ο λαογραφικός θησαυρός να παρουσιαστεί με σύγχρονο και αφαιρετικό τρόπο, στοχεύοντας να κεντρίσουμε το θυμικό σας και να ανασύρουμε από τη λήθη γλυκιές μνήμες και ζωηρές θύμησες.
Καλή χρονιά !
Σέρρες, Δεκέμβριος 2023
Γιάννης Πούλιος ”

Ημερολόγιο 2024 Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών "Γ. Ολύμπιος"Πληροφορίες :
georgakis.olympios@gmail.com
tarasisgiorgos@gmail.com
Ταράσης Γιώργος 6974391592
Βέρρος Δήμος 6944508347
Γκάνα Κερασία 6972055092
Ρασίμη Νικολέτα 6984987233
Πατώνη Κική 6937106405
Μήσιου Κυπαρισσία 6947185673
Βέρρου Στεργιαννή 6976439318

Διάθεση :

Από τα γραφεία του Συλλόγου, Καραϊσκάκη 2 Σέρρες
(Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, από 18:00)

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.