Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Σερρών “Όασις” – Υλοποίηση δράσης βιωματικής εκπαίδευσης

Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Σερρών
- Διαφήμιση -

Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Σερρών “Όασις” – Υλοποίηση δράσης βιωματικής εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Σερρών «ΟΑΣΙΣ» οργάνωσε και υλοποίησε βιωματική εκπαίδευση, διάρκειας 8 ωρών, για εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών στο εκπαιδευτικό υλικό «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση». Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση” (LivingValuesEducationProgram), έχει ως στόχο να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους και το φυσικό περιβάλλον.

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα προσέφερε μια ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων και πρακτικών μεθοδολογιών για δασκάλους ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν 12 κύριες προσωπικές και κοινωνικές αξίες: ειρήνη, σεβασμός, αγάπη, υπευθυνότητα, ευτυχία, συνεργασία, τιμιότητα, ταπεινότητα, ελευθερία, ανεκτικότητα, απλότητα και ενότητα.

Συνολικά το βιωματικό σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στις 14 και 21 Νοεμβρίου 2023 στο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, παρακολούθησαν 26 εκπαιδευτικοί Π/βάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών. Θερμές ευχαριστίες στο Δ/ντη και το σύλλογο διδασκόντων του 8ου Δημ. Σχολείου που φιλοξένησαν με ενθουσιασμό της δράση

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.