Αλέξανδρος Χρυσάφης: Φέραμε λεφτά αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε έργα

Χρυσάφης: Φέραμε λεφτά αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε έργα
- Διαφήμιση -

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Φέραμε λεφτά αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε έργα
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σε μια εφ’ολης της ύλης συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σε μια συνέντευξη που δεν ανέδειξε κάποια σημαντική είδηση, καθώς τα θέματα που περιελάμβανε προβλήθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολλάκις… Αυτό ίσως που έχει ενδιαφέρον είναι πως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό το ότι η Διοίκηση ενός Δήμου είναι μια απαιτητική, επίπονη και υπεύθυνη υποχρέωση που αναλαμβάνει όποιος την κατέχει. Δεν αποτελεί τίτλο τιμής, αλλά ουσίας… και προϋποθέτει γνώση, συνέπεια, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.
Η αυτοκριτική δε, πρέπει να είναι σκληρή και συνεχής.

- Διαφήμιση -

Οι πολίτες των Σερρών, όσοι ακόμη απέμειναν να ασχολούνται και να ενημερώνονται για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αξίζουν έναν δήμο, με οργανισμούς και υπηρεσίες που εργάζονται για το καλό τους. Με αιρετούς που έχουν να παρουσιάσουν το έργο που υποσχέθηκαν και καλύπτουν (αν μη τι άλλο) τις βασικές ανάγκες των δημοτών.

Κάποια από τα θέματα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων η συνέντευξη τύπου ήταν το νέο κολυμβητήριο, το παλιό κολυμβητήριο, τα LED, η θέρμανση στα σχολικά κτίρια, τα στρατόπεδα…!!!
– Τι θέλουν να ξέρουν οι πολίτες;
Πότε θα γίνουν τα έργα. 
Το πως θα υλοποιηθούν τα έργα, πότε θα κατατεθούν οι μελέτες, γιατί έγιναν ενστάσεις, τι είπε η Αποκεντρωμένη και αν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και οι συμβάσεις, είναι δουλειά αυτών που κρατούν το τιμόνι του Δήμου.

Νέο κολυμβητήριο
– Τι έπρεπε να έχουμε;
Ένα έργο σε φάση υλοποίησης…
– Τι έχουμε;;;
Ένα έργο που κινδυνεύει να χαθεί και που αν σωθεί η χρηματοδότησή του, το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ΘΑ ξεκινήσει στο τέλος του 2025.

Παλιό κολυμβητήριο
Τι έχουμε;
Ένα παλιό, προβληματικό και κυρίως ΚΛΕΙΣΤΟ κολυμβητήριο, με δεκάδες παιδιά, γονείς και προπονητές να πηγαίνουν καθημερινά (ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα) σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη για προπονήσεις!

Τα προβλήματα στην Πινακοθήκη Ξενάκη
Ένα ολοκαίνουργιο έργο για την πόλη… που όμως πρέπει να λειτουργεί σωστά και αντ’ αυτού παρουσιάζει πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης!

Τα περιβόητα LED
Τεχνική λεπτομέρεια, παράλειψη, άγνοια; Δεν έχει σημασία…
Σημασία έχει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι πως το θέμα πρέπει τώρα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο (καθώς δεν αρκεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).
Άρα το θέμα περνάει στην επόμενη Δημοτική Αρχή ως “καυτή πατάτα” καθώς όπως δήλωσε ο κ.Χρυσάφης: “το θέμα θα πρέπει να το φέρει ξανά η νέα Δημοτική Αρχή και αν αυτή επιλέξει να «χαλάσει» την συμφωνία, θα πρέπει να το αιτιολογήσει στους Σερραίους πολίτες γιατί οδηγεί τον δήμο σε πέντε χαμένα χρόνια, ενώ θα πρέπει να παρουσιάσει και την εναλλακτική λύση που έχει”.

Σχολικά κτίρια χωρίς θέρμανση
– Τί έπρεπε να έχουμε;
Σχολεία με θέρμανση (αυτονόητο)
– Τι έχουμε;
Σχολεία με προβλήματα ή χαλασμένη θέρμανση (ανήκουστο)
“Οι υπηρεσίες του Δήμου ευθύνονται για την έλλειψη θέρμανσης των σχολείων”, υποστήριξε ο κ.Χρυσάφης, ο οποίος όμως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, για το γεγονός ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί και μαθητές εν έτει 2023 κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση.

Για τα Στρατόπεδα
Εκ νέου επίσκεψη στην Αθήνα, στο ΓΕΕΘΑ (αυτή τη φορά μαζί με την Βαρβάρα Μητλιάγκα) για τη διεκδίκηση του Στρατοπέδου “Εμμανουήλ Παππάς” και ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Συμπερασματικά:
Το αν οι ευθύνες για τα παραπάνω επιμερίζονται ή αφορούν κατά περίπτωση κάποιον αντιδήμαρχο ή πρόεδρο, δεν απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή, καθώς η επιλογή προσώπων σε θέσεις ευθύνης βαραίνει τον ίδιο τον Δήμαρχο, άρα…

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.