Ιός Κοξάκι: Πού υπάρχει έξαρση – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Ιός Κοξάκι
- Διαφήμιση -

Ο ιός Κοξάκι ανήκει στους εντεροϊούς και μεταδίδεται τόσο μέσω σταγονιδίων όσο και μέσω της κοπρανοστοματικής οδού – Προσβάλλει συνήθως παιδιά κάτω των δέκα ετών

Το «ανοσιακό κενό» που παρουσιάστηκε μετά την πανδημία και την αναγκαία – επί χρόνια – αποστασιοποίηση ή μια συρροή που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά και οδήγησε σε εξάπλωση; Ο λόγος έξαρσης περιστατικών με ιό Κοξάκι σε παιδικούς σταθμούς στη Λάρισα και τα Τρίκαλα δεν είναι ακόμη γνωστός αλλά υπό παρακολούθηση από τον ΕΟΔΥ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές που παραμένουν καθησυχαστικές.

- Διαφήμιση -

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, Τζίνα Νταμάγκα.

«Βλέπουμε οι παιδίατροι 2-3 περιστατικά κάθε μέρα στα ιατρεία μας. Η περιοχή της Λάρισας έχει πάνω από 20 παιδικούς σταθμούς και 44 δημοτικά σχολεία. Ο αριθμός δηλαδή είναι σημαντικός και κρίνουμε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι», σημειώνει στο ygeiamou.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.