4 sold out δραστηριότητες στα βουνά της Ελλάδας

4 sold out δραστηριότητες
- Διαφήμιση -

Δραστηριότητες που θα σας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στην ορεινή φύση.

Το χειμερινό ορεινό τοπίο διαφοροποιείται αισθητά από την καλοκαιρινή εικόνα καθώς το νερό της βροχής είναι εκείνο που έχει δώσει στα δέντρα ένα πράσινο μαγικό, είναι εκείνο που έχει ξεπλύνει τις φυλλωσιές και έχει βοηθήσει ώστε να φυτρώσει παντού το χορτάρι.

- Διαφήμιση -

Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, το χιόνι είναι εκείνο που έχει καλύψει τα πάντα μετατρέποντας την περιοχή σε παραμυθένια. Οι χειμερινές εξορμήσεις στα βουνά, συνήθως συνδυάζονται με κάποια δραστηριότητα, μετατρέποντας την εκδρομή σε μία αληθινή εμπειρία που θα φέρει κοντά την παρέα ή την οικογένεια.

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, επιλέγουμε τέσσερις δημοφιλείς προορισμούς και τους συνδυάζουμε με αγαπημένες δραστηριότητες.

Hiking στο Ζαγόρι

Είναι ένας τόπος που συμπυκνώνει την Ελλάδα ολόκληρη. Είναι ένας τόπος που καταφέρνει και ισορροπεί ανάμεσα στην τουριστική ανάπτυξη και την αληθινή και αυθεντική Ελλάδα. Ποτάμια, χαράδρες, δάση, αλπικές λίμνες και όλα αυτά σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων. Το Ζαγόρι το αγαπάς για αυτό που είναι και το ερωτεύεσαι για όλα αυτά που μπορείς να κάνεις. Το περπάτημα αποτελεί μία βασική δραστηριότητα, όπου άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, όλοι θα δοκιμάσουν να περπατήσουν σε ένα από τα δεκάδες σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Μονοπάτι στο Μονοδένδρι/Photo: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Σηματοδοτημένα μονοπάτια στο Ζαγόρι/Photo: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Εξάλλου ο τόπος ο ίδιος, είναι αυτός που απαιτεί ψάξιμο για να σου δώσει το pick της εμπειρίας και της ομορφιάς του. Περπατώντας με την κατάλληλη συνοδεία, καθώς η κίνηση στο βουνό απαιτεί γνώσεις, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε και να απολαύσουμε στο έπακρο, ότι έχει αυτός ο τόπος να μας προσφέρει.


Η Σκάλα Βραδέτου, γνωστή και ως «Μπαλκόνι του Ζαγορίου», σε ύψος 1.340 μέτρων στις νοτιοδυτικές πλαγιές του όρους Τύμφη/Photo: Shutterstock

Ανάμεσα στις πολλές διαδρομές, ξεχωρίσαμε εκείνη από τη Σκάλα Βραδέτου στο Καπέσοβο, η οποία μάλιστα αποτελεί και μία από τις πλέον δημοφιλείς διαδρομές. Η περίφημη αυτή σκάλα έχει περισσότερα από 1500 σκαλοπάτια και 39 στροφές. Διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ, μέχρι το 1973, αποτελούσε τη μοναδική οδό που ένωνε το Βραδέτο με τα υπόλοιπα χωριά. Ξεκινώντας από το χωριό, εντοπίζουμε την αρχή της σκάλας, και βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταπληκτική εικόνα με τις φουρκέτες της. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην χαράδρα της Μεσαριάς και στη συνέχεια ξεκινάμε την ανάβαση προς το Καπέσοβο. Η διαδρομή έχει μήκος σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα και απαιτεί περίπου μιάμιση ώρα για να υλοποιηθεί. Σημειώνουμε ότι το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο.

Info: Trekking Hellas Ιωάννινα, Γιώργος Πουλόπουλος, 2651071703, 6944750009

Photo: Αμαλία Κωβαίου

Τοξοβολία στα Καλάβρυτα
Μπορεί το χιονοδρομικό κέντρο να τραβά όλη την προσοχή, ωστόσο τα Καλάβρυτα έχουν στη φαρέτρα τους και μία ακόμη σειρά από ξεχωριστές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Συναντήσαμε τον Κώστα Κακαβά και τον Νίκο Πριονά, στις εγκαταστάσεις του 4seasonsoutdoor στον οικισμό των Καλαβρύτων. Είναι δύο άνθρωποι που αγαπούν τη φύση, που έχουν επενδύσει σε αυτή, λειτουργώντας με σεβασμό απέναντί της και με άξονα την αειφορία. Η αλήθεια είναι ότι από εδώ, μπορεί κανείς να επιλέξει μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα το hiking σε ενδιαφέροντες προορισμούς της περιοχής, το σκι στο χιονοδρομικό, ακόμη και orienteering.

Καλάβρυτα/Photo: Αμαλία Κωβαίου

Καλάβρυτα/Photo: Αμαλία Κωβαίου
Αυτό το τελευταίο, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα αρκετά δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη, όπου οι συμμετέχοντες, καλούνται να ανακαλύψουν κάποια «σημεία ελέγχου» παρατηρώντας ταυτόχρονα και απολαμβάνοντας όμορφα σημεία της περιοχής. Ωστόσο εμείς επιλέξαμε την τοξοβολία και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Μία διαδρομή σχεδόν 20 λεπτών χρειάστηκε και φτάσαμε στο σημείο όπου στήθηκε ο στόχος. Σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος, η ηρεμία και η γαλήνη καθιστούν την εμπειρία ξεχωριστή. Μετά από μία σειρά οδηγιών, ξεκινήσαμε τις βολές. Περνώντας η ώρα αυτό γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον καθώς ακόμη και ο πιο αρχάριος καταφέρνει να εγκλιματιστεί και σταδιακά να βρίσκει όλο και καλύτερα το στόχο.

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου/Photo: Αμαλία Κωβαίου

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου/Photo:

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου/Photo: Αμαλία Κωβαίου

Δραστηριότητες χιονιού στο Μέτσοβο

Αφήνουμε πίσω μας τον οικισμό του Μετσόβου με τα μαγαζιά και τις ταβέρνες, και ανηφορίζουμε προς το χιονοδρομικό του Ανηλίου. Ο δρόμος, παραμένει ανοιχτός και ασφαλής ακόμη και στις πιο δύσκολες από πλευράς χιονιού ημέρες. Φτάνοντας κανείς στο Anilio Park, έχει τη δυνατότητα, ανάλογα και με την εποχή, να επιλέξει από μία πλήρη γκάμα δραστηριοτήτων. Σκι αλπικό και αντοχής, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, snow mobile, έλκυθρο, αποτελούν μερικές από αυτές. Όποιο και αν επιλέξετε, θα ευχαριστηθείτε τον άρτια οργανωμένο χώρο που δίνει επιλογές τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρότερους σε ηλικία επισκέπτες. (www.aniliopark.gr)

Για Snowmobile στο Περτούλι
Αφήνουμε πίσω μας την Ελάτη και ανηφορίζουμε προς το χιονοδρομικό κέντρο, στα Λιβάδια Περτουλίου. Ο δρόμος περνά ανάμεσα σε καταπληκτικά ελατοδάση, όπου αργότερα μέσα στο χειμώνα, το στρωμένο χιόνι θα δημιουργεί μία ακόμη πιο μαγική εικόνα. Φτάνοντας στην περιοχή του χιονοδρομικού, δίπλα στο σαλέ, ο Γιώργος Πολυγένης έχει ιδρύσει την Pertouli Extreme Sport, (www.pertouliextremesports.gr), όπου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει μία σειρά από δραστηριότητες μέσα στη φύση. Εκτός των άλλων, διαθέτει snowmobiles με τα οποία μπορείτε να κινηθείτε άνετα και με ασφάλεια μέσα στη χιονισμένη φύση. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να θαυμάσετε σημεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Ακολουθώντας τις οδηγίες και με τη συνοδεία των έμπειρων οδηγών, θα απολαύσετε τις χιονισμένες κορυφές του Κόζιακα. Αυτό που πρέπει να έχετε κάνει από πριν είναι να ντυθείτε ζεστά και να είστε προσεκτικοί, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα σας δίνονται.

Info: Pertouli Extreme Sport, Γιώργος Πολυγένης, 6981764200

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.