Φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. “δημιουργούν” με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στην Ελλάδα

Φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. έκθεση για καταστροφές στην Ελλάδα
- Διαφήμιση -

Οι φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. δημιουργούν κι εκθέτουν, στέλνοντας το μήνυμά τους για τα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα που έπληξαν την Χώρα μας

Τα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Χώρα μας κι έπληξαν τις περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλίας , αποτέλεσαν το θέμα της πρώτης Εργασίας του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σερρών, με θέμα: «Με το Νερό και με την Φωτιά».

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο του μαθήματος μελετήθηκε ο συμβολισμός , η ζωοφορία αλλά και η καταστροφική δύναμη των φυσικών στοιχείων, τα οποία άφησαν πίσω τους έναν τόπο βαρύτατα λαβωμένο. Ταυτόχρονα εκπονήθηκαν συνθέσεις, που αποσκοπούν στην επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μέσα από τη δημιουργία πρότυπων εικαστικών εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή τους , Εικαστικού κ.Σπύρου Κόκκινου κλήθηκαν να αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε μια επιφάνεια της επιλογής τους (ύφασμα, νάυλον, χαρτί κτλ. ) και με ελεύθερη επιλογή υλικών να αποδώσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους στέλνοντας το μήνυμά τους.

Όλα τα εκπονήματα συγκεντρώθηκαν και τοποθετήθηκαν από τους ίδιους τους σπουδαστές δημιουργώντας μια ομαδική Εικαστική Εγκατάσταση, στο κτήριο της Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στις Σέρρες, την οποία έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν όσοι το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.