Φουντουκίδου Βέτα: Ενίσχυση και ενδυνάμωση Οικογενειών παιδιών ΑμεΑ με κουβέντα, καφέ και “διασκέδαση”;

- Διαφήμιση -

Ενίσχυση και ενδυνάμωση Οικογενειών παιδιών ΑμεΑ με κουβέντα, καφέ και “διασκέδαση”;

Άρθρο της Βέτας Φουντουκίδου – Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου, με τη “Συμμαχία Σερραίων” του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

- Διαφήμιση -

– Ωραίες αυτές οι κάλτσες μαμά; Αυτές θα βάλλω σήμερα..
– Παιδί μου αν σου αρέσουν εσένα, να κάνεις αυτό που αγαπάς….Αν σας αρέσουν τα “διαφορετικά” παιδιά, να κάνετε αυτό που αγαπάτε, να…..ΤΑ ΑΓΑΠΑΤΕ. Πόσο ζεσταίνει η αγάπη τον άνθρωπο, πόσο τον “γιατρεύει”, πόσο τον γαληνεύει!!! Ας γίνουμε οι γονείς μια μεγάλη ΑΓΚΑΛΙΑ που μέσα της θα χωράνε όλες οι “ιδιαιτερότητες” οι διαφορετικότητες , οι λύπες, οι χαρές, οι…υπομονές μας.

Στον καθημερινό μας αγώνα οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, έχουμε ανάγκη από “εργαλεία” βελτίωσης της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής τόσο της δικής μας όσο και των παιδιών μας. Προσδοκίες ανεκπλήρωτες, όνειρα για το μέλλον, νύχτες αγωνίας, ερωτηματικά για το αύριο, δίχως απαντήσεις, απογοήτευση, θυμός αλλά και αποδοχή, στόχοι, κίνητρα για το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, όλα συναισθήματα ανάμεικτα χαραγμένα στη σκέψη και στη συνείδηση κάθε οικογένειας με παιδί με ειδικές ανάγκες.

Μέλημά μου, προτροπή μου, ευχή μου, να μπορέσουμε να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις γύρω από ένα “στρόγγυλο ” τραπέζι, σε κάποιο ΠΟΛΥΧΩΡΟ με την συμβολή του ΔΗΜΟΥ μας, σε πνεύμα φιλικό και χαλαρό, πίνοντας καφεδάκι από τα χέρια των “ει-δικών” μας παιδιών, που εύκολα μπορούν να συνδυάσουν δουλειά και διασκέδαση καταπολεμώντας τον εργασιακό και κοινωνικό αποκλεισμό τους.
ενδυνάμωση Οικογενειών παιδιών ΑμεΑ Βέτα ΦουντουκίδουΜε το προνόμιο που μου προσδίδει η ιδιότητά μου σαν γονέας ΑμεΑ (γιατί πραγματικά είναι προνόμιο και νιώθω ευλογημένη) θα προσπαθήσω με την αρωγή του Δήμου μας, να μας….φέρω πιο κοντά, σε έναν πολυχώρο τέχνης και λόγου όπου θα λαμβάνουν μέρος και διάφορες εκδηλώσεις μουσικές, θεατρικές, δράσεις κοινωνικές, θα πίνουμε καφεδάκι και θα τα…..λέμε.

Με πολλή περηφάνια που αποτελώ μέλος τους, παρουσιάζω και το πρώτο CAFE με εργαζόμενους άτομα με αναπηρία, που θα λάβει χώρα στην πόλη μας σε ένα μήνα περίπου, με ιδιωτική πρωτοβουλία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ, προάγοντας την ισότητα του κοινωνικού βίου και βοηθώντας εν δυνάμει στην μείωση του ποσοστού ανεργίας που μαστίζει τα άτομα με αναπηρία σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο (περίπου 50%).

ενδυνάμωση Οικογενειών παιδιών ΑμεΑ Βέτα Φουντουκίδου

O πιο “γλυκός” ξεχωριστός καφές που θα απολαμβάνουμε!!!
Γιατί οφείλουμε να πιστεύουμε στη συμπερίληψη, να ενισχύουμε την αλληλεπίδραση, να αφυπνίζουμε την “κρυφή ” δύναμη των παιδιών μας, γιατί οφείλουμε να παλεύουμε για τα “θέλω” μας και τα “θέλω” τους και ….γιατί τελικά ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Με βαθιά συγκίνηση
Φουντουκίδου Βέτα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σερρών
Συμμαχία Σερραίων-Αλέξανδρος Χρυσάφης

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.