Σπύρος Τζελέπης: Η Θεσσαλονίκη των νέων

Η Θεσσαλονίκη των νέων Σπύρος Τζελέπης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
- Διαφήμιση -

Η Θεσσαλονίκη των νέων
Αρθρογραφεί στο TheOpinion o Σπύρος Τζελέπης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”

Τι μπορεί να κάνει ένας νέος στην Θεσσαλονίκη; Όχι δεν είναι απάντηση το που θα βγει, θα περάσει καλά, θα πιεί και θα φάει. Ποιες προοπτικές εργασίας έχει; Ποιες είναι οι υποδομές άθλησης; Υπάρχει μέριμνα για τη νέα γενιά της πόλης;

- Διαφήμιση -

Η ταμπέλα της “ερωτικής πόλης” και της “φραπεδούπολης” ή “εσπρεσσονίκης” πια, έχει κάνει μεγάλο κακό στην Θεσσαλονίκη. Το να την ζεις σε αυτό το πλαίσιο είναι υπέροχο, το να επιχειρείς είναι δύσκολο, το να δουλεύεις είναι η πρώτη διέξοδος διαχρονικά για εκατοντάδες χιλιάδες νέους.

Αλλά κακά τα ψέματα, η διασκέδαση και το φαγητό δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλει ένας νέος. Είναι πλεονέκτημα ο τουρισμός της ψυχαγωγίας και της εστίασης αλλά δεν είναι υποδομή.

Ποιες προοπτικές εργασίας έχουμε οι νέοι στην πόλη αυτή; Μετά το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό πόσες είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να σε απορροφήσουν; Και πόσες έχουμε στο ανώτατο επίπεδο που μπορούν να σε “εκτοξεύσουν” επαγγελματικά. Δεν είναι τυχαίο που διαχρονικά τα λαμπρά μυαλά της πόλης κατέβαιναν στην Αθήνα και “δοξάζονταν” ενώ τα τελευταία χρόνια το εξωτερικό μοιάζει μονόδρομος για χιλιάδες δημιουργικούς νέους. Και δεν μιλάμε για μετανάστευση στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη.

Η πανδημία έφερε μερικές επιχειρήσεις – παγκόσμιους κολοσσούς στη Θεσσαλονίκη αλλά αυτό δεν έγινε βάσει σχεδίου της πόλης. Σχέδιο για ένα δίκτυο παράλληλων υπηρεσιών για να προσελκύσει επιχειρήσεις, για διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και πάνω από όλα προστασία των εργαζομένων νέων από την υπερεκμετάλλευση.

Και αν η Θεσσαλονίκη έχει μια πολιτιστική παράδοση με θέατρα και μουσικές σκηνές (που φθίνουν χρόνο με το χρόνο) στον αθλητισμό έχει μείνει δεκαετίες πίσω. Ποιες είναι οι υποδομές άθλησης; Το ρημαγμένο Καυτανζόγλειο; Το παλιό Ποσειδώνιο; Αν δεν ήταν η Νέα Παραλία που προσέφερε μια τεράστια ανάσα δεν θα υπήρχε ελεύθερος χώρος για όσους θέλουν να αθληθούν. Αλλά η Νέα Παραλία δεν θεωρείται υποδομή άθλησης.

Αυτή η έλλειψη μέριμνας για τη Νέα Γενιά είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης σε κάθε μου επαφή στην προεκλογική περίοδο.

Πολλές φορές δέχομαι το ερώτημα από νέους “εγώ μόνος πώς μπορώ να αλλάξω κάτι;” Και τους απαντάω πως δεν είναι κανένας μόνος του. Ούτε αυτοί ούτε εγώ. Είμαστε μαζί. Και όταν είμαστε πολλοί είμαστε και δυνατοί.

Στη χώρα μας υπάρχει αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις τον χρόνο που χρειάζεται για να συμμετεχεις τότε βρες κάποιον που ταυτίζονται οι απόψεις σας , εκπροσωπεί την γενιά σου και στήριξε τον.

Μαζί θα σχεδιάσουμε το μέλλον μας, μαζί θα απαιτήσουμε, μαζί θα δημιουργήσουμε το καλύτερο αύριο και την Θεσσαλονίκη των νέων που θέλουμε!

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μου μέσω τον social ώστε να συζητήσουμε και αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην αλλαγή που προσπαθούμε να φέρουμε!

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.