Έρευνα: Η διαφορετικότητα στους χώρους εργασίας ενισχύει την παραγωγικότητα

Όταν η οργανωτική ψυχολόγος Μάρι-Κλάρ Ρέιζ μελέτησε τις διαταραχές προσωπικότητας στην εργασία, κατέληξε σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα: Πολ
- Διαφήμιση -

Έρευνα: Η διαφορετικότητα στους χώρους εργασίας ενισχύει την παραγωγικότητα

Η καλύτερη αξιοποίηση της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας, αποτελεί ζητούμενο πλέον για τις επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με την Adecco, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί το diversity (ποικιλομορφία) εντός των επιχειρήσεων, άρα να υπάρξει καλύτερη κατανόηση και αποδοχών των διαφορών ανάμεσα στους ανθρώπους. Γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι η συμπερίληψη στον κόσμο της εργασίας ατόμων που ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητητα, ηλικία, φύλο ή θρησκεία ή με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει.

Σεβασμός της διαφορετικότητας
Ενδεικτικό της έμφασης που δίνουν πλέον οι επιχειρήσεις στα θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Harvard Business Review, το 60% των εταιρειών στοχεύει στο να υπάρχει ποικιλομορφία ακόμα και σε διοικητικές θέσεις.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση της διαφορετικότητας και στη θεμελίωση της ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον διαδραματίζει και η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων μέσα από προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Ezra ανέδειξε τη σημασία που έχει η εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα Diversity & Inclusion και πώς αυτή επηρεάζει την

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.