Θέσεις Πανελλήνιας Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα συντροφιάς

Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» ζώα συντροφιάς
- Διαφήμιση -

Θέσεις Πανελλήνιας Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα συντροφιάς

Νόμος 4830/21 – Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.

- Διαφήμιση -

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Αίτημα μας είναι η Απόσυρση του νόμου 4830/21 ως ανεφάρμοστου (πχ το DNA Test είναι ίσως για μια Ελλάδα μετά από πάρα πολλές δεκαετίες), αναποτελεσματικού, χαοτικού και με απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες διατάξεις εις βάρος των ζώων.
Ζητάμε ένα θεσμικό πλαίσιο, νέο, που γνώμονα θα έχει αποκλειστικά τη προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, μακριά από τα συμφέροντα συντεχνιών και κυκλωμάτων, που βιοπορίζονται από αυτά και επί τόσα χρόνια αποτελούν  μια τεράστια τροχοπέδη στην επίλυση του φαινομένου των εκατομμυρίων και συνεχώς απελπιστικά αυξανόμενων, αδέσποτων ζώων .
Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο σύγχρονο, λιτό, χωρίς αντιφατικές διατάξεις, χωρίς κενά, χωρίς να χρειάζονται διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων, εγκύκλιοι επί εγκυκλίων και ατέλειωτες ΥΑ ή ΚΥΑ, που θα πρέπει να εκδοθούν.
Ένα νόμο που επιτέλους να οδηγεί στην δραστική μείωση των αδέσποτων .
Το μέτρο της υποχρεωτικής και περιορισμένης χρονικής ισχύος στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς συνάντησε την αναμενομένη σφοδρή αντίδραση διαφόρων ομάδων και κυκλωμάτων, επειδή θίγονταν τα συμφέροντά τους και όχι φυσικά από αγάπη προς τα ζώα.
Η Ομοσπονδία μας θέτει επί τάπητος ξανά την πρόταση αυτή, ως τη μόνη αποτελεσματική για τη μείωση των αδέσποτων ζώων.
Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή γνωρίζουμε πώς αντιδρούν οι πολιτικοί αυτής της χώρας στις κατά της στείρωσης «κραυγές» κυνηγών, κτηνιάτρων, κτηνοτρόφων, χιλιάδων παράνομων εκτροφέων, που ορκίζονται οι περισσότεροι για το πόσο αγαπούν τα ζώα και δεν θέλουν να τα ακρωτηριάσουν, όπως λένε, που φυσικά όλα αυτά δεν είναι παρά το περιτύλιγμα ενός και μόνο πράγματος, ότι θα πάψουν να έχουν τεράστια μαύρα και αφορολόγητα εισοδήματα

Ζητάμε τα παρακάτω σε συνοπτική μορφή μέτρα, ως τα απολύτως απαραίτητα για να πετύχουμε σε ένα βαθμό ικανοποιητικό τη μείωση των αδέσποτων ζώων :

1. Μια τελείως διαφορετική αντίληψη και ανακατεύθυνση των κονδυλίων χρηματοδότησης των Δήμων.
2. Κάποια  στιγμή θα πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους οι κυβερνώντες, ότι αυτό που χρειάζεται είναι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και όχι κυνοκομεία.
Η συνέχιση μετά από 25 χρόνια της ίδιας, παταγωδώς αποτυχημένης πολιτικής με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, κυριολεκτικά πεταμένα για κατασκευή κυνοκομείων, ενώ χιλιάδες αδέσποτα να βρίσκονται παντού, γεννά πλέον τεράστια ερωτηματικά.
Είναι η ώρα οι πολιτικοί, τα κόμματα και η όποια κυβέρνηση εκλεγεί, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να διαθέσει τα εκατομμύρια ευρώ  για στειρώσεις αδέσποτων  και δεσποζόμενων ζώων  διαφόρων κατηγοριών, π.χ. απόρων, κοκ.

3. Ζητάμε να γίνει Υποχρεωτική για κάθε Δήμο η δημιουργία Δημοτικών κτηνιατρείων, με ένα τουλάχιστον δημοτικό κτηνίατρο ανάλογα με την έκταση του Δήμου και του αριθμού του αδέσποτου πληθυσμού, με χώρους ανάνηψης, περίθαλψης και επιπλέον χώρους προσωρινής φιλοξενίας κάποιων ιδιαίτερων περιπτώσεων αδέσποτων ζώων, όπου τα ζώα θα στειρώνονται συνέχεια, με σύστημα και  καθημερινά.
Το δε κόστος κατασκευής και λειτουργίας ενός δημοτικού κτηνιατρείου είναι εξαιρετικά πιο χαμηλό από το κόστος των κυνοκομείων, και με θεαματικά αποτελέσματα στον δραστικό περιορισμό των αδέσποτων ζώων. Οι αναθέσεις στειρώσεων σε ιδιώτες κτηνιάτρους είναι κοστοβόρες και οι στειρώσεις εξαιρετικά λίγες σε σχέση με το πραγματικό αδέσποτο πληθυσμό, επομένως και πάλι πεταμένα χρήματα χωρίς απολύτως κανένα ορατό αποτέλεσμα, αφού η αδεσποτεία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
4. Την ίδρυση Σώματος Αστυνομίας Ζώων σε όλη την επικράτεια ,όπως θα το αναπτύξουμε παρακάτω, ώστε η όποια νομοθεσία για τα ζώα να τηρείται και να ελέγχονται για την εφαρμογή της οι πάντες, πράγμα που σήμερα δεν γίνεται φυσικά .
5. Οι κατηγορίες κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, παράνομοι εκτροφείς και κτηνίατροι, που συμβάλλουν ιδιαίτερα και καταλυτικά στη συνεχή ροή αδέσποτων, θα πρέπει με συγκεκριμένα μέτρα, να σταματήσουν να «γεννούν « αδέσποτα.
Είναι αδιανόητο, βάσει μελετών, να έχουμε περίπου 1.000.000 αδέσποτα κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα, που πολλά φέρουν μεν τσιπ αλλά είναι ακαταχώρητα στη βάση δεδομένων
και δε μπορεί να γίνει ταυτοποίηση σκύλου και ιδιοκτήτη. Οι νομοθετούσες κυβερνήσεις ή
συγκυβερνήσεις δεν γίνεται πια να αγνοούν αυτή τη πραγματικότητα και να κάνουν τα
στραβά μάτια. Αυτές ιδιαίτερα οι κατηγορίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ποσοστό των αδέσποτων ζώων, που τους αναλογεί .
6. Μέτρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά κατά τη μάστιγας της παράνομης εισαγωγής και εκτροφής εκατοντάδων χιλιάδων ζώων συντροφιάς
7. Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία και η ενημέρωση, όπως αναφέρουμε παρακάτω , και τέλος
8. Γενναίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων στη βάση των πραγματικών αναγκών τους και όχι ψίχουλα για να έχουν να λένε οι αρμόδιοι υπουργοί και προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού.

Φυσικά θα επανέλθουμε ως φορέας σύντομα με αναλυτικές θέσεις για πολλές άλλες και πολύ σημαντικές πτυχές ενός θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς .

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.