Εκλογές 2023 – Ο Μητσοτάκης αφήνει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να μιλούν για φόρους και επενδύει στη θετική ατζέντα

Εκλογές 2023:
- Διαφήμιση -

Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στη θετική ατζέντα και στον προγραμματικό λόγο – Συνεχίζει τις περιοδείες – Μετά την Κρήτη πάει Κόρινθο

Η επαναλαμβανόμενη σπουδή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ανοίξουν μια… ιδεολογική κουβέντα για φόρους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συνδυαστικά με την επανάληψη των πάγιων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες πτυχές της φορολογίας έδωσαν εκ νέου στη ΝΔ τη δυνατότητα να… παραχωρήσει στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης τον πρώτο λόγο στην επικαιρότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στον θετικό λόγο και στο κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο ως προς την πρωτιά και την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

- Διαφήμιση -

Δεν είναι μυστικό ότι στην οδό Πειραιώς αντιμετωπίζουν την κουβέντα που έχει ανοίξει… βούτυρο στο ψωμί τους, με δεδομένο ότι η ΝΔ παρουσιάζεται ως η μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, με ένα πρόγραμμα που ως τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί ως προς την κοστολόγησή του σε βάθος τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, επιμένει στο κάλεσμα για μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση προς τα στελέχη του, τα οποία και στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις έχουν λάβει πλέον ρόλο παρατηρητών της συζήτησης και αφήνουν κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να «κάνουν παιχνίδι».

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε παρά ελάχιστες αναφορές στη φορολογική βαβέλ που περιγράφηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόλις άνοιξε η κουβέντα στη βάση των πολιτικών προγραμμάτων. Ο ίδιος έκανε μια σαρωτική περιοδεία στην Κρήτη, ένα νησί που ποτέ δεν είχε βαφτεί γαλάζιο, με αρκετές στάσεις και στους τέσσερις νομούς, σε καμία από αυτές όμως δεν εστίασε σε όσα είπαν τα στελέχη των άλλων δύο κομμάτων.

Μια φορά, όμως, στο Πέραμα Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην επικαιρότητα. «Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και τη μία μέρα μάς λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μάς λένε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα», είπε με νόημα, επιμένοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη που καταθέτει ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, προς επιβεβαίωσιν του χθεσινού ρεπορτάζ του protothema.gr, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος προσδιόρισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή των 10-12 δισ σε ετήσια βάση, αποδομώντας μια σειρά από τις αναφορές του. Αργά το βράδυ ήρθε ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης να «καρφώσει» τη Χαριλάου Τρικούπη για το γεγονός ότι απέσυρε από την κομματική ιστοσελίδα το εκτενές πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και το αντικατέστησε με ένα τετρασέλιδο έντυπο που περιλαμβάνει κωδικοποιημένα και χωρίς λεπτομερείς αναφορές βασικές εξαγγελίες του κόμματος. «Στην προσπάθειά τους να πάρουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν να γίνουν αντίγραφά του στη γενικολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις», υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα χωρίς κρυφή ατζέντα.

Θετική ατζέντα και τοπικά ζητήματα

Την ώρα, συνεπώς, που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε θέση άμυνας στις δημόσιες εμφανίσεις τους, καλώντας να τοποθετηθούν και επί των τοποθετήσεων άλλων στελεχών που έχουν συντείνει στην εικόνα σύγχυσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στη θετική ατζέντα και στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, ο οποίος, ανάλογα με το πού βρίσκεται, εστιάζεται και σε τοπικά προβλήματα. Κάτι που έγινε στην Κρήτη, ενώ θα γίνει και στην επόμενη περιοδεία που προγραμματίστηκε για το πρωί της Παρασκευής στην Κόρινθο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.