Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας – Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σέρρες - Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας - Τετάρτη 18 Οκτωβρίου Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας 31/5/23 Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας - Τετάρτη 22/3/23 Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-serrespost
- Διαφήμιση -

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας – 20ή Διδακτική περίοδος 2022-2023
Μάθημα 30ο, 31 Μαΐου 2023 και ώρα 7 μ.μ.
Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Νικ. Νικολάου 20)

ΘΕΜΑ: Συνοπτική θεώρηση των μαθημάτων κατά την 20η Διδακτική περίοδο (2003-2023)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: : Ζήσης Μητλιάγκας, Φιλόλογος

- Διαφήμιση -

Ανακοίνωση Ζήση Μητλιάγκα:
Στις 31 Μαΐου 2023, λήγει η 20η διδακτική περίοδος του Πνευματικού μας Συμποσίου ¨ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Είκοσι διδακτικά έτη πλούσια σε ποσότητα και σε ποιότητα εισηγήσεων για τα ελληνικά γράμματα και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2003 με πρωτοβουλία του φιλόλογου Ζήση Μητλιάγκα.
Γρήγορα πλαισιώθηκαν από πολλούς Πνευματικούς Ανθρώπους των Σερρών (ενδεικτικά αναφέρω: Πασχαλέρης Θεόφιλος, Αλεξάνδρα Μπάιρα, Φιλοκτήτης Φάκας, Θεολόγης Ανδρονίδης, Δεληγεώργης Γιώργος, Ρωμανίδης Γιάννης, Σίλια Ζέτα, Δώρα Μπαγανά, Φανή Κεχαγιά, Ισιδώρα Μάλαμα, Πηνελόπη Τζιώκα, σχολική σύμβουλο, Τζήκα Φανή, Ειρήνη Χατζοπούλου, Νότας Θωμάς, Κωστούρος Γιώργος, Μπάντες Θανάσης, Πάσχος Γιώργος, Τσιάπος Θωμάς, Σταυριανός Αγοραστός Σίμογλου Κώστας, Τζιωνης Θεοχάρης, Ταχινοζλής Νίκος, Πόπη Τυμπανίδου, Στελίνα Παπούλια, Ζουρνατζή Τάνια, Μπαντές Αθανασίος, Μπάτης Απόστολος και άλλοι, κυρίως εκπαιδευτικοί, καθώς και Πανεπιστημιακοί όπως: Πάνος Νοτόπουλος, ο αείμνηστος Λυπούρλης Δημήτριος, Παρασκευιώτης Γιώργος, Κράιας Γιώργος, Φωτιάδης Κωνσταντίνος, Περιστέρη Κατερίνα, Κιορίδης Γιάννης και άλλοι.
Κάθε Τέταρτη , από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο, στις 7 το απόγευμα, κύρια στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο αλλά και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Πολύτιμες εισηγήσεις για τα Ελληνικά γράμματα και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό που τα τίμησαν και τα τιμούν με αδιάλειπτη παρουσία εκατοντάδες συμπολιτών μας.

Με τον πλούτο και την ποιότητα των εισηγήσεων αναδείχθηκε Πανελληνίως ένα μοναδικό Πνευματικό Συμπόσιο, για τα κλασσικά γράμματα, τον Ελληνικό και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Στη φετινή διδακτική περίοδο (2022-2023) έγιναν συνολικά 30 μαθήματα με πλούσιες ποιοτικά εισηγήσεις, εφάμιλλες των καλυτέρων από τα προηγούμενα διδακτικά έτη.

Στο τελευταίο φετινό μάθημα (31 Μαΐου 2023) θα αναφερθούμε συνοπτικά στο περιεχόμενο των εισηγήσεων που έγιναν καθώς και στην συνεισφορά των εξαίρετων εισηγητών.

Με υγεία, θα συνεχίσουμε δημιουργικοί και παραγωγικοί, και την 21η Διδακτική περίοδο (2023-2024).

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους χορηγούς αυτού του Πνευματικού μας Συμποσίου, για την σπουδαία υποβοήθηση στην αντιμετώπιση των λίγων λειτουργικών εξόδων.

Ευχαριστώ θερμά και όλους τους Σερραίους συμπολίτες μας που μας τιμούν, με τη συμμετοχή τους αδιάλειπτα εδώ και είκοσι χρόνια.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Νικ. Νικολάου 20
Επίσης θα αναρτώνται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες:
-Μαθήματα Κλασσικής παιδείας

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.