Ταξίδι και τηλεργασία: Αυτές οι χώρες ξεχωρίζουν

- Διαφήμιση -

Η πανδημία μας έβαλε δυναμικά στο χώρο της τηλεργασίας, η οποία πλέον εφαρμόζεται και σε πολλές περιπτώσεις σε μόνιμη βάση. Ποιες χώρες, όμως, είναι ιδανικές για να μπλέξουμε την εργασία με τη χαρά;

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κόσμο εξακολουθούν να κάνουν διακοπές εργασίας μετά την πανδημία και όλα δείχνουν ότι αποκομίζουν τα οφέλη. Απ ‘ό,τι φαίνεται η τάση ήρθε για να μείνει, ενώ εξυπηρετεί και τον εργαζόμενο, αλλά και τον εργοδότη. Ποιες, όμως, είναι οι καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για εργαζόμενους τηλεργασίας σε διακοπές;

- Διαφήμιση -

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν την καλύτερη πόλη για να περάσουν το workcation (work + vacation) τους, το Compare the Market AU ανέλυσε διάφορους παράγοντες, όπως η ευρυζωνική ταχύτητα, ο αριθμός των χώρων συνεργασίας, τα αξιοθέατα και η τιμή του καφέ.

Στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο, ενώ την πλειοψηφία των 10 πρώτων πόλεων με εντυπωσιακές 5 διαφορετικές πόλεις στην κατάταξη αποτελεί η Ισπανία, η οποία είναι γνωστή ως μία από τις πιο προσιτές χώρες για να ζει κανείς στην Ευρώπη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη προσφέροντας τα περισσότερα αξιοθέατα για εργαζόμενους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δουλειά, αλλά χωρίς υψηλή ταχύτητα Internet (35.05Mb/s).

Οι κορυφαίες πόλεις για διακοπές εργασίας στην Ευρώπη είναι οι εξής:

Σχολιάζοντας την κατάταξη, ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων στην Compare the Market AU, λέει: «Η δημοτικότητα της απομακρυσμένης εργασίας δεν έχει πέσει μετά την πανδημία και με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος σε κάθε μία από αυτές τις πόλεις, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί! Πολλοί άνθρωποι, παγκοσμίως, αναζητούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής περισσότερο από ποτέ και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό από το να έχετε τον ενθουσιασμό ενός νέου τόπου όταν τελειώνετε τη δουλειά;

Πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν σε διακοπές εργασίας μπορεί να ταξιδεύουν μεταξύ πόλεων, οπότε είναι ζωτικής σημασίας όταν ταξιδεύετε οπουδήποτε, ειδικά για δουλειά, όπου μπορεί να έχετε μαζί σας πολλές συσκευές και τιμαλφή, να κάνετε ταξιδιωτική ασφάλιση για να βεβαιωθείτε ότι τα υπάρχοντά σας είναι καλυμμένα. Παρόλο που τα τιμαλφή της εργασίας σας μπορεί να καλύπτονται από τον εργοδότη σας, θα πρέπει να καλύψετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε περίπτωση που υποστείτε απώλεια, βοηθώντας να διασφαλίσετε ότι το workcation σας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά».

Δείτε περισσότερα εδώ.

Μεθοδολογία
Για το σκοπό αυτό, επιλέχθηκαν 45 πόλεις από την Ευρώπη, 40 πόλεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και 10 πόλεις από την Αυστραλία.

Τα δεδομένα για τους πέντε διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται με τα προγράμματα εργασίας στο εξωτερικό συλλέχθηκαν στη συνέχεια από τις πηγές που αναφέρονται στην παραπάνω σελίδα. Αφού συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1.

Στη συνέχεια, οι κανονικοποιημένες τιμές προστέθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν επί 20, για να δοθεί σε κάθε πόλη μια συνολική βαθμολογία 100. Στη συνέχεια, οι πόλεις κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη θέση, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.