Ξενάγηση ΔΣ της ΔΕΥΑΣ στον Βιολογικό Καθαρισμό Σερρών

ΔΣ ΔΕΥΑΣ Βιολογικός Καθαρισμός Σερρών
- Διαφήμιση -

Ξενάγηση ΔΣ της ΔΕΥΑΣ στον Βιολογικό Καθαρισμό Σερρών

Ενημέρωση και ξενάγηση, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Σερρών, για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ.

- Διαφήμιση -

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός και Προϊστάμενος του Βιολογικού καθαρισμού Βασίλης Μπράχος, εξήγησε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα την λειτουργία και τα οφέλη από το μεγάλο αυτό έργο για τους δημότες των Σερρών.

ΔΣ ΔΕΥΑΣ Βιολογικός Καθαρισμός ΣερρώνΗ μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της ενεργού ιλύος, με παρατεταμένο αερισμό και βιολογική απομάκρυνση του αζώτου. Η ποιότητα εκροής των επεξεργασμένων λυμάτων, τα καθιστά κατάλληλα για άρδευση. Με επεξεργασμένα λύματα καλύπτονται οι ανάγκες του Βιολογικού Καθαρισμού σε βιομηχανικό νερό και πότισμα του πρασίνου. Αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων είναι η τάφρος Μπέλιτσα.

ΔΣ ΔΕΥΑΣ Βιολογικός Καθαρισμός ΣερρώνΗ Επεξεργασία λυμάτων σκοπό έχει την απομάκρυνση από τα λύματα των διαφόρων ρυπαντικών ουσιών όπως στερεά αντικείμενα, λίπη, άμμο, ενώσεις που περιέχουν άνθρακα, άζωτο, φωσφόρο καθώς και παθογόνους μικροοργανισμούς. Η απομάκρυνση των οργανικών ρύπων  γίνεται με την βοήθεια  μικροοργανισμών  μέσω βιολογικών διεργασιών. Μετά την επεξεργασία τα λύματα καταλήγουν σε νερό κατάλληλο να ανακυκλωθεί στον βιολογικό κύκλο. Η ποιότητα εκροής των επεξεργασμένων λυμάτων τα καθιστά κατάλληλα για άρδευση.

ΔΣ ΔΕΥΑΣ Βιολογικός Καθαρισμός ΣερρώνΌπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, η παρούσα δημοτική αρχή, ενισχύει την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού με νέα έργα όπως αυτό της Μονάδας Ηλιακής Ξήρανσης προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.